Hirdetés
Archivum

Kihirdették a spanyol válogatott 17 fõs bõ keretét:

:

Hirdetés

Csütörtökön kihirdette 17 fõs bõ keretét a 2019-es nyári válogatott összetartásra a spanyol nemzeti cspat szakmai stábja. A Sopron Basket légiósa Quarelt Casas is tagja az együttesnek.

Fotó: FEB

Fotó: FEB

A spanyolok 17 fõs bõ kerete olyan szempontból nem tartalmaz meglepetést, hogy már korábban nyilvánosságot látott Alba Torrens térdsérülése és az, hogy emiatt nem tudja vállalni az Európa-bajnokságot. Magyar szempontból pedig ki kell emelni, hogy a Sopron Basket színeiben remek teljesítményt nyújtó Quarelt Casas természetesen megkapta a bizalmat Lucas Mondelo-tól.

A névsort látva érdemes megemlíteni, hogy a korábbiakhoz képest valamivel nagyobb merítést alkalmazott a stáb a spanyol élvonalból. 26 év után ismét ad játékost a válogatottba a Cadi La Seu. Õk Georgina Bahí és Andrea Vilaró lesznek. Bekerült a válogatott bõ keretébe a Valencia két játékosa, María Pina és Tamara Abalde, illetve a Zamorában edzõdõ centertehetség Nogaye Lo is.

A spanyolok május 23-án kezdik a felkészülést. A tervek szerint a Cukurovával még török döntõt játszó és emiatt további pár nap pihenõt kapó Astou Ndour-t leszámítva mindenki rendelkezésre fog állni. A csapatuk majd azon a burgos-i tornán mutatkozik a nagyközönség elõtt, melyen a mieink is szerepelnek.

A spanyol 17 fõs bõ kerete: Silvia Domínguez, Cristina Ouviña, Laia Palau, Queralt Casas, Anna Cruz, Leonor Rodríguez, Andrea Vilaró, María Conde, María Pina, Marta Xargay, Tamara Abalde, Georgina Bahí, Laura Gil, María Araújo, Nogaye Lo, Astou Ndour és Laura Nicholls.

Hirdetés