Hirdetés
Európa

Kihirdették a spanyol válogatott keretét az olimpiai selejtezőre:

:

Hirdetés

A Spanyol Kosárlabda Szövetség hivatalos felületein bemutatták az olimpiai selejtezőre készülő válogatottjuk 12 fős keretét.

Az elmúlt két Európa-bajnokság győztesénél és a 2018-as Világbajnokság bronzérmesénél Lucas Mondelo szövetségi kapitány nem eszközölt komoly változtatásokat. A tavaly nyári kontinenstorna MVP-je Astou Ndour a legnagyobb hiányzó, miután még mindig nem léphet pályára sérülése miatt. A helyét Tamara Abalde veszi át.

Az elmúlt időszak sérültjei közül lehetőséget kap Alba Torrens, aki múlt héten tért vissza. Magyar szempontból pedig érdemes kiemelni, hogy ott van a csapattal a tavaly még soproni színekben szereplő Queralt Casas.

Spanyolország Kínában, a Foshan városában megrendezésre kerülő csoportban szerepel. Az ellenfeleik a házigazda mellett Nagy-Britannia és Dél-Korea lesznek. A torna teljes menetrendje ITT érhető el.

A spanyol válogatott kerete: Silvia Domínguez (Perfumerías Avenida), Cristina Ouviña (USK Praha), Laia Palau (Spar CityLift Girona), Queralt Casas (Valencia Basket), Leonor Rodríguez (Famila Schio), María Conde (CCC Polkowice), Alba Torrens (UMMC Jekatyerinburg), Marta Xargay (Spar CityLift Girona), Tamara Abalde (Valencia Basket), Laura Gil (Perfumerías Avenida), Nogaye Lo (Lointek Gernika) és Laura Nicholls (Fenerbahçe).

Fotó: FEB

 

Hirdetés