Hirdetés
Archivum

Kihirdették az ausztrál válogatott bõ keretét a Világbajnokságra:

:

Hirdetés

Az Ausztrál Kosárlabda Szövetség hivatalos honlapján bemutatták azt a 20 fõs bõ keretet, amelybõl a szakmai stáb kiválasztja a szeptember 22. és 30. között Tenerifén megrendezésre kerülõ Világbajnokságon résztvevõ játékosokat.

Fotó: Twitter.com/BasketballAus

Fotó: Twitter.com/BasketballAus

Ausztrália a felnõtt válogatott tekintetében egy nagyon mozgalmas évet teljesít. Tavasszal a Nemzetközösségi Játékokon szerepeltek, majd bevállalták a kínai Négy Nemzet Tornáját. A fenti illusztrációs kép is itt készült. Ezen összetartások alkalmával szerzett tapasztalatokra építve 20 fõs keretet hirdettek. Ennek tagja a WNBA-ben szereplõ különítményük, tehát Liz Cambage, Leilani Mitchell, Sami Whitcomb, Cayla George, Steph Talbot és Rebecca Allen. Õk természetesen nem lesznek ott az augusztus 10. és 17. közötti idõszakra meghirdetett edzõtáborban, mely során a világbajnoki csapatba az alapemberek mellé keresik a társakat.

Az ausztráloknál az idei évben eddig látott válogatott mérkõzések alapján olyan sok kérdõjel nem lehet. A legérdekesebb egyértelmûen az, hogy a három honosítottjuk Leilani Mitchell, Kelsey Griffin és Sami Whitcomb közül végül ki lesz az a játékos, aki bekerül az utazó keretbe. Összességében egy bombaerõs válogatott formálódik az ausztráloknál, mely szeretné kijavítani a két évvel ezelõtti olimpiai botlást. Akkor óriási meglepetésre nem jutottak a legjobb négy közé.

A Világbajnokságon annak ellenére megvan minden esélyük az elõrelépésre, hogy Marianna Tolo, Sara Blicavs és Kristy Wallace személyében három tapasztaltabb játékos hiányzik majd sérülés miatt. Ha a 20 fõs névsort nézzük, akkor látszódik, hogy már egy generációváltás is megkezdõdött. A Stanfordon tanuló és tavaly az Ázsia-bajnokságon remek benyomást keltõ Alanna Smith, az extra adottságokkal rendelkezõ, korosztályos szinten már villogó Ezi Magbegor és Tahlia Tupaea egyértelmûen a jövõ alapemberei.

Az ausztrál válogatott 20 fõs kerete: Allen, Steph Blicavs, Alex Bunton, Liz Cambage, Katie-Rae Ebzery, Darcee Garbin, Cayla George, Kelsey Griffin, Alice Kunek, Tessa Lavey, Tess Madgen, Ezi Magbegor, Lauren Mansfield, Leilani Mitchell, Jenna O’Hea, Nicole Seekamp, Alanna Smith, Steph Talbot, Tahlia Tupaea és Sami Whitcomb.

Hirdetés