Hirdetés
Archivum

Kijutott a 3×3-as Európa-bajnokságra a magyar válogatott:

:

Hirdetés

A magyar válogatott 19-14-re legyõzte Szlovákiát az andorrai Eb-selejtezõtorna negyeddöntõjében. Ezzel válogatottunk a további eredményektõl függetlenül kivívta a részvételi jogot az amszterdami kontinenstornára.

Függetlenül attól, hogy Szlovákia egyik mérkõzését sem tudta megnyerni a csoportjában, egy negyeddöntõs versenyhelyzet ekkora tét mellett soha nem egyszerû feladat. Ez láthattuk az elsõ percekben, amikor több ziccer és büntetõ is kimaradt. Riválisunk szerzett elõnyt, melyre Bozóki Bettina válaszolt. Süle Krisztina találatával 2-1-re vezettünk, majd Bozóki újabb villanása 3-1-es elõnyt eredményezett. Ezt követõen 3-3-nál egyenlített Szlovákia és végül az elsõ játékmegszakítás Bozóki ziccere után 4-3-nál érkezett el.

A mérkõzés középsõ szakasza a szlovák válogatottnak sikerült jobban. Két duplával ragadták magukhoz a kezdeményezést és 7-4-re léptek el. Ezt követõen pedig még 8-5-re vezettek. A magyar csapat Theodoreán Alexandra és Bozóki Bettina találataival az utolsó négy percbe érkezve 8-8-nál érte utol Szlovákiát. Ezt követõen pedig 11-8-ra fordítottak a mieink. A szlovákok két büntetõvel még 11-10-re felzárkóztak, de ennél közelebb nem kerültek. Medgyessy Dóra egymást követõ három találatával 14-10-re elléptek a magyar lányok. Bozóki pedig 15-10-re módosította az állást másfél perccel a lefújás.

Az utolsó percbe érkezve célt ért el egy távoli vállalás Szlovákiától, de a sikerünk már nem forgott veszélyben. A végeredményt 15-12 után Bozóki és Medgyessy találatai, illetve egy szlovák dupla alakította ki. A magyar csapat bejutott az elõdöntõbe és kivívta a 2017-es Európa-bajnokságon való részvétel jogát. Mivel Andorrából az elsõ öt helyezett vehet részt az amszterdami kontinenstornán, így a további eredményektõl függetlenül a magyar csapat helye biztosított az Eb-n. Az andorrai torna elõdöntõjében 16 órától Olaszország lesz az ellenfél.

Eredmény
Magyarország – Szlovákia 19-14

Hirdetés