Hirdetés
3x3

Kikapott a 3×3-as válogatott az utolsó csoportmérkőzésén, de így is biztos továbbjutó a hongkongi olimpiai selejtező tornán

Egyiptom - Magyarország 20-17

FIBA 3x3 Universality Olympic Qualifying Tournament 1 2024
Hong Kong
Játékvezetők: QIRONG SHI, Alex TALISAINEN

Magyarország: Papp Dia 8, Szabó Fanni 1, Beatrice Mompremier 5, Böröndy Vivi 3.

Egyiptom: Nadine Selaawy 6, Hagar Amer 5, Raneem Mohamed 7, Meral Abdelgawad 2.

Fotó: Girgász Péter / MKOSZ

Hirdetés

A hongkongi 3×3-as olimpiai selejtezőn elveszítette az utolsó csoportmérkőzését a magyar válogatott. A Beatrice Mompremier, Böröndy Vivi, Papp Dia, Szabó Fanni összeállítású nemzeti csapatunk 20-17-re kikapott Egyiptomtól, de ennek ellenére is biztos továbbjutói vagyunk az A csoportnak.

Kicsit csúszott a második nap programja, és a lányok a megnyitó ceremónia után közel fél órával később léphettek pályára. Tegnap Egyiptom 21-6-ra kikapott Lengyelországtól, míg 19-12-re nyerni tudott Hong Kong Kína ellen. A magyar válogatott eddig mind a két mérkőzését megnyerte.
Mompremier kosaraival indult a találkozó (0-2), és Egyiptom is megszerezte az első pontját (1-2). 3-2-re fordított ellenfelünk, majd Böröndy triplájával ismét mi jártunk előrébb (4-5). Egyelőre nagyon nagy volt az iram, és agresszívak voltak az egyiptomi játékosok, mindenkit betoltak pozícióba.

Fotó: Girgász Péter / MKOSZ

Az első szünetet követően továbbra is az az érzésem volt, hogy még mindig nem ébredtünk fel, sokkal gyorsabbak voltak az egyiptomi játékosok, 8-5-re vezettek. Túlságosan erőltettük a festéken belüli játékot, ahol kiszedték a kezünkből a labdát. Rosszul védekeztünk, és Raneem 1+1-es megoldása után 5 pontos volt a hátrányunk (10-5). Papp szerzett egy ziccert, de nem csökkent a két gárda közti különbség (12-7). Böröndy is sikeres volt közelről, de továbbra is Egyiptom vezetett (13-8).

Az utolsó kisebb pihenő után beesett egy egyiptomi tripla, amire Papp kintről válaszolt (15-10). Sajnos meglett a hét csapathibánk, így minden faultért két büntetőt dobhatott Egyiptom, 17-10. Hosszú idő után szereztünk ismét kosarat (18-11), de több hibát vétettünk, amit Egyiptom jól használt ki. Papp Dia talált helyet betörésre, majd a technikaiért járó büntetőt is bedobta (18-13). Időkérés következett, ami után Mompermier küzdött be egy kosarat közelről, de gyorsan kaptunk is egy ziccert (19-14). Szabó Fanni szerzett középtávolit, majd Papp triplája is kevésnek bizonyult a győzelemhez, 20-17-re elveszítettük a mérkőzést. Ennek ellenére is biztos továbbjutó a magyar válogatott.

Fotó: Girgász Péter / MKOSZ

Hirdetés