Hirdetés
Archivum

Kikapott a Rivas Ecopolis:

:

Hirdetés

Ahogy várható volt, a világbajnokságon pályára lépõ játékosokra építõ csapatok nehéz perceket élnek át októberben. Ezúttal a Spanyol Bajnokságban született egy meglepetés, miután a nem túl nagy játékerõt képviselõ Extrugasa 6 ponttal legyõzte a Rivas Ecopolist. A másik két nagy, a Valencia és a Salamanca magabiztosan menetel.

A sérüléssel bajlódó Amaya Valdemoro-t nélkülözõ Rivas Ecopolis a festõi Vilagarcía de Arousa kikötõvárosban lépett pályára az Extrugasa vendégeként. A találkozó könnyed madridi gyõzelmet ígért, fõleg azok után, hogy a második fordulóban a Valencia simán átgázolt a hazaiakon. Itt már egy negyed után érzõdött, hogy nem lesz „mészárlás”, sõt 3 ponttal az Extrugasa vezetett 10 perc játék után. A különbség a szünetre sem változott és amikor már 4 ponttal ment a negyedik szakasz elõtt a kiscsapat, a meglepetés is érett. A végjátékban nem tudták érvényesíteni nagyobb tudásukat Aguilárék és így bekövetkezett az, ami már szombaton a Zaragoza ellen is érett. Elveszítette veretlenségét a Rivas Ecopolis. A lefújás pillanatában 69-63 állt az eredményjelzõn.

A Rivas Ecopolisból a 16 pontos Bonner és a 14 pontig jutó Aguilar hozta magát, de például Courtney Paris messze elmaradt valós tudásától. Ennek a csapatnak igazából egy baja van, hogy hiányzik Amaya Valdemoro, de nagyon…

A bajnoki címvédõ Valenciának La Palma szigetén volt jelenése. A Ros Casares játékosai akár nyaralhattak is volna, miután a hazai alakulat csak 10 percig volt versenyben. Az elsõ negyed után 17-21-re ment a Valencia, de a szünetben már 14 pont volt a két együttes között. A mérkõzés vége 61-91 lett. A gyõztes csapatból a 18 pontos Katie Douglas és a 14 egységig jutó Brunson remekelt, de érdemes kiemelni a veterán Taj McWilliams játékát is, aki dupla duplát (11 pont, 10 lepattanó) ért el.

A Salamanca a Hondarribia – Irún vendége volt. Itt fordulatos találkozót láthatott a publikum. Az elsõ negyedet 8 ponttal nyerte a Salamanca, majd a másodikat kilenccel a hazai alakulat. A szoros félidõ után a harmadik szakaszban fordított az EuroLigás együttes, majd a negyedikben felõrölte ellenfelét és behúzta a gyõzelmet. A vége 55-65 lett. A gyõztes csapatból a szárnyaló Erika de Souza emelkedett ki 19 pontjával és 10 lepattanójával.

Somogyi Andrea csapata az Ibiza 13 ponttal verte a Girónát. A magyar játékos 1 percet kapott, ez alatt leszedett 1 lepattanót és elkövetett 1 szabálytalanságot.

Eredmények

HONDARRIBIA – IRÚN – PERFUMERIAS AVENIDA 55-65
MANN FILTER ZARAGOZA – SÓLLER BON DÍA! 80-46
EXTRUGASA – RIVAS ECOPOLIS 69-63
RC CELTA INDEPO – CADI LA SEU D´URGELL 73-60
GRAN CANARIA 2014 LA CAJA DE CANARIAS – CIUDAD ROS CASARES VALENCIA 61-91
PALACIO DE CONGRESOS DE IBIZA – GIRONA FC 62-49
C.B. OLESA – UNB OBENASA NAVARRA 69-68

Hirdetés