Hirdetés
Magyarország

Kiküzdötte a Cegléd elleni győzelmet az NKA Universitas PEAC

VBW CEKK Cegléd - NKA Universitas PEAC 69-79 (18-14, 22-15, 7-27, 22-23)

Bajnokság, 11. forduló
Albertirsa, Újcsarnok
Tőzsér Dénes Kelemen, Kovács Nimród János, dr. Németh Patrik (Bognár Tibor)

VBW CEKK Cegléd: Szabó D. 5/3, Kobolák 4, Szabó Fa. 13/6, Szirony 3/3, Szabó Fl. 3. Csere: Szabó P. 2, Katona 6, Baugh 9, Holesinska 16/6, Rakita 8/6.

NKA Universitas PEAC: Kiss 14, Nelson 23, Marshall 15, Wentzel 16/6, Dudásova 4. Csere: Szücs 2, Selcova 3/3, Brajkovic 2.

Hirdetés

A magyar bajnokság 11. fordulójának szombati utolsó mérkőzésén a VBW CEKK Cegléd az NKA Universitas PEAC csapatával vívott meg. A találkozó 69-79-es eredménnyel végződött Csirke Ferenc együttese javára, mellyel a pécsiek továbbra is a tabella harmadik helyén állnak.

Az összecsapás első pontját Kiss Virág szerezte meg, majd rögtön válaszként jött Szabó Fanni kosara (2-2). Ezt követően Szirony Dorina talált be a hárompontos vonal mögül, amivel a hazai együttes 5-2-nél át is vette a vezetést. Ekkor azonban Kiss Virág volt ismét sikeres közelről, majd Chelsea Nelson, illetve Kiss további büntetőivel a PEAC-hoz került a kezdeti előny (5-8). A továbbiakban viszonylag lelassult a pontszerzés, amikor is a pécsiek 5 pontos hajrába kezdtek. A Cegléd azonban ettől sem veszítette el lelkesedését, és Rakita Lili kosarával – 12-13-nál – végül egy pontra zárkóztak fel. Kiss újabb büntetői következtek, ám Szabó Fanni ezúttal egy triplát szerzett, amivel a hazaiak 15-14-nél vissza is vették a vezetést. A hátralévő időben Rakita Lili is szerzett egy hárompontost, így a második negyed végül 18-14-ről folytatódhatott.

A következő szakasz eseményeit a Cegléd indította. Előbb Holesinska, majd Szabó Flóra volt sikeres, majd végül a vendégektől Marshall is betalált (21-í6). Kosárszerzés szempontjából egy ismét csendesebb periódus következett, egészen addig, amíg Holesinska, illetve Kobolág Cintia nem szerzett kosarat, amikkel közel 10 pontra nőtt a hazaiak előnye (25-16). Ekkor Dudásovának sikerült szépíteni csapata eddigi teljesítményén, ám Holesinska megint csak betalált, így a differencia érdemben változatlan maradt (27-18). 27-20-nál, Kiss Virág kosarát követően, Hegedűs Péter – a ceglédiek vezetőedzője – kért időt eligazításra. Visszaérkezve kapásból Szabó Petra volt sikeres, majd Holesinska büntetői után 31-20-as állás volt olvasható a kijelzőn. Itt Chelsea Nelson 2+1-es akciója következett, majd Kiss Virág tempójának is köszönhetően 6 pontra zárkózott fel Csirke ferenc együttese (31-25). A Cegléd azonban továbbra sem engedett domináns játékából, sorozatban 6 pontot szereztek (37-25). A pécsiek egyszerűen nem tudtam vendéglátóik közelébe férkőzni, így a félidő végül 40-29-el végződött.

A harmadik játékrész eseményeit a PEAC pontjai indították meg, azonban továbbra sem tudtak felzárkózni. Két perc elteltével ugyanúgy 10 pont volt a különbség a felek között (47-37). Végül a Kiss-Nelson duónak köszönhetően – illetve annak, hogy a Cegléd láthatóan nem tudott további kosarakkal reagálni a pécsiek hajrájára – 1 pontra zárkóztak fel Csirke Ferenc tanítványai (47-46), így a hazaiaknak kellet időt kérnie. Visszatérve a pécsiek meg is fordították a mérkőzést, egészen 47-56-ig növelték előnyüket, ami összesítésben egy 10-0-ás hajrát jelent. A negyedik negyed is végül erről az állásról kezdődhetett meg. Szabó Fanni, illetve Katona Szidónia voltak sikeresek a záró szakasz elején, ennek ellenére a papírforma teljes mértékben megmutatkozott, ugyanis a vendég csapat nem engedte közelebb magához Hegedűs Péter együttesét. A PEAC ezt követően végig tartotta a 10 pontos differenciát, egészen Szabó Fani büntetőjéig (55-64). Ezt követően a pécsiek kértek időt. A folytatásban hárompontosokat váltottak a felek, előbb Wentzel Nóra, majd Szabó Fanni talált be, ezzel azonban a Cegléd 7 pontra zárkózott fel (60-67). Ezután Marshall értékesített kettőből egy büntetőt – tovább növelve ezzel csapata előnyét – ám ekkor Holesinska talált be távolról (63-68). A két csapat teljesítményét nézve, a folytatásban a vendégek felé billent a mérleg. Előszőr Wentzel volt sikeres távolról, majd Marshall talált be, így – Baugh kosara ellenére is – 68-75-re változott az állás és a CEKK vezetőedzője kért időt. A folytatásban Baugh kosarával 6 pontra zárkózott fel a hazai együttes, így Csirke Ferenc is kikérte idejét. A mérkőzés hajrájába érkeztek az események, amikor is a Cegléd minden tőle telhetőt bevetett. A megszokott módot, faultokkal próbálták meg kontrollálni a helyzetet és Wentzel Nórát szemelték ki ehhez. Miután ő bedobta kiérdemelt büntetőit, megint csak 10 pontra nőtt a felek közötti különbség, ami egészen a mérkőzés végéig meg is maradt, így végül 69-79-es eredménnyel végződött a találkozó.

 

Hirdetés