Hirdetés
Magyarország

Kiküzdötte a győzelmet az Atomerőmű KSC Szekszárd csapata

ELTE-BEAC Újbuda - Atomerőmű KSC Szekszárd 64-82 (16-22, 15-10, 23-19, 10-31)

Bajnokság, 3. forduló
Gabányi László Sportcsarnok
Cziffra Csaba Zsolt, Sörlei Attila, Rózsavölgyi Alexandra (Gorka Szabolcs Zsombor)

ELTE-BEAC Újbuda: Juhász , Mérész 8, Ivanova 4/3, Czank 12/6, Boros J. 14/6. Csere: Koch 12/6, Orosz 2, Katona 4, Boros B. 8/3, Dénes, Zsámár , Juhász .

Atomerőmű KSC Szekszárd: Vorpahl 9, Mányoky, Gereben 7, Goree 14, Milic 32. Csere: Studer 4, Bálint 2, Krnjic 7, Pop, Friskovec 7/3, Holcz .

Fotó: Girgász Péter / ELTE-BEAC Újbuda

Hirdetés

A magyar bajnokság 3. fordulóján az ELTE-BEAC Újbuda csapata fogadta az újonnan Euroliga főtáblára jutó Atomerőmű KSC Szekszárdot. A szerdai mérkőzés során, bár a fővárosi együttes 64-82-es vereséget szenvedett vendégétől, mégis 40 percig hősiesen  küzdött. Lássuk, hogy is alakult a mérkőzés:

Míg a találkozó feldobásából a szekszárdi együttes jött ki győztesen, az első kosarat mégis Balogh Judit tanítványai szerezték (0-2). Ezt követően az események fej-fej mellett haladtak, hiszen a szekszárdiak is megszerezték első pontjaikat, de Boros Julcsi hárompontosával a BEAC azonnal vissza is vette a vezetést (5-4). A kék-fehérek hajrája váltotta fel a mérkőzés ritmusát, ugyanis alighanem másfél perc alatt egy 0-7-es rohamot produkáltak. Balogh Judit vezetőedző időkérése előtt 7-12 állt az eredményjelző táblán a vendégek javára. Visszatérve sem változott különösképpen a találkozó dinamikája. Egy-két BEAC-os fellángolást leszámítva – ide sorolható Koch Dóra szépen kivitelezett hárompontosa – Zseljko Djokic csapata továbbra is dominálva zárta az első negyedet, 10 perc játékot követően 16-22-re vezettek.

Ám egy pillanatra sem adta fel a harcot a BEAC együttese. Nemcsak, hogy övék voltak a második játékrész első kosarai, de kiváló védekezésüknek köszönhetően két pontra sikerült felzárkózniuk ellenfelükhöz (20-22). Szekszárdi sportszerűtlenséget követően Zseljko Djokic időkérése következett. A taktikai szünet után, 22-22-nél kiegyenlített a hazai csapat. Fokozódtak az izgalmak, a hazai szurkolók robaját lehetett hallani a háttérben. Felváltva ragadták magukhoz a szót a felek, a negyed feléhez érkezve 24-26 állt a kijelzőn a Szekszárd javára. Ezúttal a BEAC vezetőedzője kérte ki szükségszerű idejét. Az eligazításból visszatérve – Boros Julcsi pontjaival – 29-26-nál átvették a vezetést a hazaiak, a mérkőzés folyamán előszőr. Elképesztő precizitással védekeztek Balogh Judit tanítványai. Ennek ellenére, Nikolina Milic távoli dobásainak köszönhetően, újra a vendég csapatnál volt a szó (29-30). “Hosszú”, egy perces kosárcsend következett melyet Bálint Réka sikeres közelije tört meg. Ez mintha felhívás lett volna keringőre a hazai csapat számára, Boros Julcsi újabb távoli dobást értékesített, így a második félidőt 31-32-ről kezdhették meg a felek.

Fotó: Girgász Péter / ELTE-BEAC Újbuda

Boros Berta hárompontosával folytatódott a mérkőzés (34-32), amire a szekszárdiak hosszabb ideig nem is tudtak válaszolni. Mérész Beatrix sikeres büntetőivel tovább nőtt a fővárosiak előnye, majd Czank Tímea távolija is tovább növelte azt (38-32). A szekszárdiak számára is a büntetők sorozata jelentette a felzárkózást, mely kettő pontra hozta a vendégeket (38-36). A mérkőzés ezen pontján, míg a BEAC csapatában játszó Boros Julcsi 14 pontnál járt, a vendégek oldalán Nikolina Milic jegyzett 15 pontot a neve mellé. A felek felváltva ragadták magukhoz a szót, ám – három perccel az etap vége előtt – Ivanova hárompontosával újra a kék-fehéreké volt az előny (43-46). Ezt követően a BEAC csapat elképesztő energiákat mozgósított, magához ragadta a dominanciát a pályán és 54-51-el zárta a negyedet.

A záró szakasz következett. Változatlanul ki-ki harcok folytak a pályán, Goree – a magyar 3×3-as válogatott klasszis – kosara billentette át újra a mérkőzés mérlegét a Szekszárd javára (57-60). Balogh Judit kérte ki az első időt a negyedik negyedben. Visszatérve, a vendégek csapata új erőre kapott és visszaállította hat pontos előnyét, a negyed felét túllépve 62-68 állt az eredményjelzőn. A mérkőzés vége előtt egy perccel jött ki igazán a papírforma. Zseljko Djokic tanítványai 12 pontra szakadtak el a hazai együttestől, kialakítva egy, már visszafordíthatatlan előnyt. Elvehetetlen a BEAC játékosaitól, hogy becsülettel harcoltak – a feldobás pillanatától kezdve a lefújásig a maximumot nyújtották – de a végén, 64-82-nél, mégis a szekszárdiaké lett a győzelem.

A mérkőzés legeredményesebb játékosa Nikolina Milic lett, aki bravúros teljesítménnyel dupla-duplát ért el 32 ponttal és 10 lepattanóval.

Fotó: Girgász Péter / ELTE-BEAC Újbuda

Hirdetés