Hirdetés
Magyarország

Kilenc pontot szorgoskodtak össze a Csata fiataljai a BKG ellen:

:

Hirdetés

Négy játékos is debütált a hétvégi, BKG elleni felkészülési mérkőzésen a Ludovika-FCSM Csata felnőtt csapatában, Strausz Edina és Balogh Liza ráadásul pontokkal hálálta meg a játéklehetőséget.

A klub hivatalos honlapja arról készített összeállítást, hogy miként élték meg fiatalok az első, felnőtt mezőnyben töltött perceket.

Strausz Edina (15 éves, 22 perc, 6 pont, 5 lepattanó, 8 VAL): Örülök, hogy így sikerült a bemutatkozás. Meglepődtem, de nagyon jó érzés volt, hogy én is hozzá tudtam tenni a csapat győzelméhez. A kispadunk végig együtt élt a játékkal. Amikor a pályán voltam, akkor is hallatszott, hogy buzdítanak a többiek. Liza hármasánál valósággal felrobbant a kispad! Még mindig emlékszem a saját első kosaramra, ahol átléptem a palánk alatt és egy jobb hurokkal dobtam el a labdát. Először azt hittem, hogy kimarad, de szerencsére bement. Plusz löketet adott. A felnőtt edzésekkel felgyorsult körülöttem minden, de nagyon élvezem. Tetszik a csapaton belüli hangulat és sokat tudok fejlődni. Sokat köszönhetek az idősebb csapattársaimnak, akik nagyon segítőkészek. A DVTK ellen is nagyon szeretnék játszani, ezért mindent meg fogok tenni a heti edzéseken.

Balogh Liza (17 éves, 15 perc, 3 pont, 5 lepattanó): Nagyon jó érzés volt bedobni azt a hármast, örültem, hogy segíthettem a csapatnak a BKG elleni mérkőzésen. Mindent megteszek ezen a héten is, hogy a DVTK ellen újra pályára kerüljek. Az „idősebbek” közül Lelik Réka a kedvenc játékosom, külön öröm volt, hogy vele egy időben lehettem fent. Nagy lehetőség számunkra, hogy a felnőttekkel dolgozhatunk, hiszen sokat tanulhatunk tőlük. Éles volt ez a váltás, hogy velük edzhetünk, de remekül érzem magam velük.

Toman Petra (15 éves, 18 perc, 2 lepattanó, 1-1 gólpassz, szerzett labda, blokk): Nagyon izgultam, de óriási megtiszteltetés ilyen fiatalon a felnőtt csapatba bekerülni. Nagyon segítőkészek a csapattársaim és az is segíti a beilleszkedést, hogy mi, fiatalok többen vagyunk a csapatban. Kemények az edzések, sok neves játékossal gyakorolhatok együtt. A felnőtt és a nálam idősebb korosztályos válogatottak motiválnak, hiszen látom, hová szeretnék én is eljutni és ehhez milyen keményen kell dolgozni. Szeretnék újra a pályára kerülni, bizonyítani Krisztiánnak és a csapatnak. Remélem, hogy szombaton ismét nyerni fogunk.

Farkas Szonja (16 éves, 6 perc): Én is az első felnőtt meccsemen léptem pályára, így nagyon izgultam, ami sajnos meglátszott a teljesítményemen. A DVTK ellen meg szeretném mutatni, hogy ennél is többet tudok, remélhetőleg újra kapok lehetőséget. A többiek közül Strausz Edina bátran játszott, remek teljesítményt nyújtott, de Toman Petra és Balogh Liza is mindent megtett, amikor pályára került. Azt kérték tőlünk az öltözőben, hogy legyünk magabiztosak – ez sikerült nekik. A felkészülési meccsek jó alkalmak a gyakorlásra és a tapasztalatszerzésre, hogy Krisztián év közben adott esetben akár egy szorosabb meccsen is fel tudjon küldeni bennünket.

Gyöngyösi Janka nem öltözhetett át a csapattal, mert néhány nappal a BKG elleni mérkőzés előtt bokasérülést szenvedett, így az ő bemutatkozására még várni kell – remélhetőleg már nem sokáig.

Gyöngyösi Janka (16 éves): Sokkal jobban van a bokám, a héten már megpróbálok edzeni. Nagyon szerettem volna szombaton játszani, így kicsit fájt a szívem, de aztán arra gondoltam, hogy a DVTK ellen újra megpróbálom kiharcolni a lehetőséget. Sokkal pörgősebbek a felnőtt edzések, mint az utánpótlásban, ezáltal mi is többet fejlődhetünk. Örülök, hogy itt lehetek.

Tursics Krisztián vezetőedző szerint, ha ilyen edzésmunkát végeznek a lányok, akkor a DVTK elleni mérkőzésen is pályára kerülhetnek:

Ki kell emelni, hogy a 15-17 éves játékosaink felnőtt csapat ellen tudtak hozzátenni a Csata teljesítményéhez. Nem is csak pontszerzéssel, hanem azzal, hogy jól kapcsolódtak be a támadó- és védőjátékunkba. Az, hogy kosarakat is szereztek, külön öröm a Csata DSE és a felnőtt együttes számára is. Bízunk benne, hogy a következő meccseknek is ilyen aktív szereplői lesznek. A mi csapatunknál az edzésmunkával lehet kivívni a játékperceket, ezek a lányok pedig jól dolgoznak, hétről hétre fejlődnek, ez pedig a pályán is visszaköszön.

Petz Gábor Olivér / Ludovika-FCSM Csata

Hirdetés