Hirdetés
3x3

Kilencedik sikerét is megszerezte, megnyerte a vasárnapi tornát Pozsonyban a magyar válogatott

Csehország - Magyarország 15-21

FIBA 3x3 Nations League 2022 - Europe (Central) - Stop 3
Pozsony, Szlovákia

Csehország: Alžběta Levínská 5, Karolina Sotolova 5, Anna Rylichová 4, Anna Rosecká 1.

Magyarország: Tóth Orsolya 7, Pusztai Petra 5, Tenyér Zsófia 5, Kovács Kitti 4.

Hirdetés

Kilencből kilenc! A Kovács Kitti, Pusztai Petra, Tenyér Zsófia és Tóth Orsolya összeállítású magyar válogatott a 3×3-as U23-as Nemzetek Ligájának pozsonyi fordulója alkalmával a vasárnapi döntőben 21-15-re legyőzte Csehországot.

Kovács Kitti találatával került előnybe válogatottunk, majd Pusztai Petra duplát értékesített. Nem telt el másfél perc és minden játékosunk betalált. Tóth Orsi és Tenyér Zsófia pontjaival ugyanis 5-3-as előnyre tettünk szert. Kiválóan játszottak a mieink, amikor Tenyér Zsófia 1+1-es helyzetet értékesített, már 7-3-ra mentünk. Az első megszakításhoz közelítve ismét megvillant Tóth Orsi, aki ekkor 8-3-ra módosította az állást.

Miután visszatértek a csapatok a pályára, Kovács Kitti büntetőt értékesített, Pusztai Petra pedig távolról volt eredményes. A játék minden elemében riválisunk fölé kerekedtünk. Felszabadultan és rendkívül jó ritmusban játszva közelített kilencedik sikere felé a magyar csapat. Gyönyörű csapatmunka után Tóth Orsi növelte tovább előnyünket. Négy és fél perc volt vissza, amikor Tenyér Zsófia találatával már 14-5-re vezetett válogatottunk.

Tóth Orsi és Pusztai Petra révén tartotta 8-9 pontos előnyét a magyar csapat. A második megszakításhoz 16-8-ról érkeztünk.  Nem forgott veszélyben a mieink sikere. Sőt, Kovács Kitti két büntetője után 18-10-nél esély nyílt a 10 perces játékidő vége előtt lezárni a finálét. A csehek egy pillanatra nem adták fel és kemény játékkal sokat kockáztatva 18-15-re szépítettek. Tóth Orsi törte meg a magyar kosárcsendet. A 19-15-ös eredmény azt jelentette, hogy a győzelem kapujába értünk. Ezt a találkozót is Tenyér Zsófia zárta le, akinek mind a két büntetője célt ért és ezzel 21-15-re nyertünk.

A magyar válogatott mind a kilenc mérkőzését megnyerte Pozsonyban. Ez egyben azt jelenti, hogy a mieink a 3×3-as U23-as Nemzetek Ligájának pozsonyi fordulója alkalmával mindhárom tornán diadalmaskodtak. Gratulálunk!

Hirdetés