Hirdetés
Archivum

Kína az eldõ döntõs a 3×3-as Világbajnokságon:

:

Hirdetés

Az Amszterdamban zajló 3×3-as Világbajnokság elsõ elõdöntõjében Kína hosszabbítás után 15-14-re legyõzte Ausztráliát és ezzel bejutott a fináléba.

Errõl szól a 3×3-as kosárlabda! Zseniális elõdöntõt vívott Kína és Ausztrália. Úgy nézett ki sokáig, hogy Kína kézben tartja a meccset, a 11-6-os vezetésük után azonban az utolsó három percben Ausztrália került fölénybe. Az utolsó percbe érkezve ledolgozták a hátrányukat: 13-11-nél Bec Cole értékesített két büntetõt rendkívüli higgadtsággal. Ezt követõen pedig még a gyõzelemért is támadhattak.

Végül 13-13-ról jött a ráadás. Ebben Kína szerezte meg a vezetést, majd óriási küzdelem alakult ki. Mindent kiadtak magukból a csapatok. Az ausztrálok egyenlítettek és mindkét gárda legalább négyszer támadhatott a sorsdöntõ utolsó pont megszerzéséért. Végül ezt a kínaiak érték el. Nem véletlen, hogy mindkét oldal és mindkét szakmai stáb zokogásban tört ki. Még a 3×3 szintjén is ritkán látni ilyen intenzitású meccset.

Kína az elsõ döntõs, míg Ausztrália a bronzéremért játszhat. A csapatok a Franciaország – Magyarország elõdöntõbõl várják a riválist.


Eredmény

Kína – Ausztrália 15-14

Statisztika

Hirdetés