Hirdetés
Archivum

Kína ellen zárult a lignano-i szereplése 3×3-as válogatottunknak:

:

Hirdetés

A magyar válogatott emlékezetes mérkõzésen 20-18-ra alulmaradt Kínával szemben Lignanóban a FIBA 3×3 WS torna elõdöntõjében. Csapatunk a négy közé jutással újabb értékes ranglista pontokat gyûjtött.

A világbajnoki döntõ párosítása ismétlõdött meg. A kínaiak csoportgyõztesként délután tudtak regenerálódni. A magyar lányok eközben Olaszországgal negyeddöntõztek és nyertek remek teljesítménnyel. Érezhetõen lendületben voltunk az elsõ percekben és 4-4-ig tartottuk a lépést. A középsõ szakaszban azonban a kínaiak fölénye rajzolódott ki.

Fizikálisan dominált riválisunk és 4-4 után 9-5-re léptek el. Igyekeztünk rendezni a sorokat, mindent megtettek a magyar lányok, de három és fél perccel vége elõtt a második megszakításnál már 15-9-re ment Kína. A folytatásban nagy szívvel küzdve 18-16-ra és 20-18-ra visszajöttünk. A végén még az egyenlítésért is támadhatott válogatottunk, de nem sikerült távoli dobóhelyzetet kialakítani. Kína nyert és döntõs, de a mieink is remek hetet tudhatnak maguk mögött.

Károlyi Andrea együttese Jekatyerinburgban és Lignanóban is négy közé jutott, amivel az olimpiai kvalifikáció szempontjából értékes pontokat gyûjtött. Gratulálunk!
 

Hirdetés