Hirdetés
Nagyvilág

Kína és Dél-Korea is készülhet a februári Olimpiai Selejtezőre:

:

Hirdetés

Vasárnap lezárult a FIBA ázsiai Olimpiai Előselejtezője. Kína és Dél-Korea biztosította helyét ezen a játéknapon a februári Olimpiai Előselejtezőn.

Az A-csoportban Kína Xu Han 26 pontjával 127-49-re verte Fülöp-szigeteket. Az auckland-i torna másik meccsén Új-Zéland hiába győzte le 69-65-re Dél-Koreát, ettől függetlenül az ázsiai gárda szerezte meg a másik továbbjutó helyet. Penina Davidson 24 pont, 15 lepattanóját kell kiemelni.

Eredmények

Fülöp-szigetek – Kína 49-127
Dél-Kore – Új-Zéland 65-69

A B-csoportban, Kuala Lumpurban úgy érkezett a vasárnapi játéknap, hogy Ausztrália és a kvótával rendelkező Japán első két helye nem forgott veszélyben. A két meghatározó nemzet egymással vívott presztízsrangadót. Ezen a japánok 82-69-re verték az ausztrálokat. Rövid időn belül másodszor is legyőzték a világbajnoki ezüstérmest, pedig ezúttal Liz Cambage is szerepelt. Nem játszott rosszul, 17 pontot jegyzett. Ennek ellenére a japánok a 30-16-os első negyedtől domináltak. Nako Motohashi 16, Asami Yoshida és Kiho Miyashita 15-15 pontot szerzett. A négyes másik meccsén Tajvan 79-56-ra győzte le Indiát.

Eredmények

Tajvan – India 79-56
Japán – Ausztrália 82-69

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés