Hirdetés
3x3

Kína és Hollandia lesznek a pénteki riválisok:

:

Hirdetés

Pénteken lezárul a magyar válogatott számára a csoportkör az U23-as 3×3-as Világbajnokságon. 10 órától a házigazda Kína, majd 12 óra 15 perctől Hollandia lesznek a riválisok.

Fotó: FIBA.Basketball

A magyar válogatott szerdán két győzelemmel mutatkozott be a tornán, előbb 21-14-re verte Svájcot, majd 20-6-ra Sri Lankát győzték le a mieink. Süle Krisztina szövetségi kapitány elégedetten értékelt lapunknak az első nap után, hiszen a jó játékon és a győzelem tényén túl a 44 megszerezhető pontból 41-et sikerült elérni. Ennek pedig még lehet jelentősége a folytatásban a továbbjutásért vívott küzdelemben. Nem lesz könnyű pénteken, de hasonlóan nagy hittel, illetve eredményes támadó játékkal, senkitől sem kell tartani.

Az első rivális 10 órától Kína, akik az első napon kisebb meglepetésre kikaptak Hollandiától, majd 21 pontot elérve verték Svájcot. A kínai együttessel a budapesti World Urban Games-en a Nemzetek Ligája döntőn találkoztunk. Akkor végig szoros csatában riválisunk ünnepelhetett győzelmet. Itt Budapesten végül harmadikak lettek. Két 190 cm magas belső jétékossal és két jól dobó alacsonyabb külső ember alkotja a keretüket. Nem annyira lehengerlően dominánsak a pályán, mint a világbajnok felnőtt válogatottjuk. Ugyanakkor jól dobnak távolról, Svájc ellen öt duplát is értékesítettek és hatékonyan szedik a lepattanókat.

12 óra 15 perctől következik Hollandia, mely válogatott a Nemzetek Ligájában a saját Konferenciájában második, a budapesit Szuperdöntőn negyedik lett. A keretüket azonban teljesen lecserélték. Az első nap alapján úgy tűnik, hogy bejött a váltás. Kína legyőzése mellett Sri Lanka sem okozott gondot számukra. Végül 38 pontot értek el ezen két összecsapáson. A szeptemberi hétvégeken végig játszották hazájuk versenysorozatát (Orange Lions 3×3 Women League), így meccs hiányban nem szenvednek. A legismertebb név Ilse Kuijt, igaz nem 3×3-ból, hanem 5:5-ből. Tavaly a soproni U20-as Eb-n a bronzérmes csapat egyik legjobbja volt a tehetséges irányító. A Világbajnokságon a pontokért a másik külső posztos játékos Kiki Fleuren felelt, akik 16 pontot ért el az első két meccsen. Amíg a felnőtt válogatottjaikat karakteres centerek határozzák meg, itt ez kevésbé érvényesül.

ÉLŐKÉPES KÖZVETÍTÉS

Hirdetés