Hirdetés
Archivum

Kína és Türkmenisztán ellen csütörtökön:

:

Hirdetés

Csütörtökön lezárul a 3×3-as Világbajnokság csoportköre a magyar válogatott számára. Az eddig két gyõzelmet jegyzõ csapatunkra elõbb Kína, majd Türkmenisztán vár.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

A magyar válogatott a keddi nyitányon 13-11-re gyõzte le a házigazda Hollandiát és 15-9-re Lettországot. Károlyi Andrea szövetségi kapitánnyal már közöltünk visszatekintõt. Az ötcsapatos csoportból az elsõ két helyezett jut a negyeddöntõbe. Ez a két szép siker igen kedvezõ helyzetbe hozta a Cyesha Goree, Medgyessy Dóra, Papp Klaudia, Theodoreán Alexandra összeállítású együttesünket. Az elsõ nap után a magyar lányokhoz hasonlóan Kína is veretlen, illetve az általunk már felülmúlt Hollandia rendelkezik még egy diadallal. Õk Türkmenisztán ellen 17-11-es sikerrel hozták a kötelezõt.

A játéknapot 16 óra 55 perctõl Kína ellen kezdi válogatottunk. Minden józan számítás szerint az “A” jelû ötösben ez lesz a csoportdöntõ. A kínai válogatottakat Voironból ismerhetjük. Több vitatott szituációt is hozó összecsapáson 18-14-es vereséget szenvedtünk tõlünk. Felborult a faultarány azon a délutánon. Nem tartott egyébként sokáig a voiron-i torna a kínaiaknak, hiszen a legjobb 16 között a késõbbi döntõbeli riválisunk Ukrajna ejtette ki õket. Kína itt a Világbajnokságon eddig nem izzadt meg. Nekik kedden Türkmenisztán és Lettország ellen is kötelezõ volt a magabiztos gyõzelem.

A keretüket két távolról is extrán eredményes gyors, alacsonyabb játékos, illetve egy 195 cm magas center dominálja. Jiayin Jiang Goree-hoz hasonlóan 15 pontot szerzett. A kiemelkedõ fizikális adottságokkal rendelékezõ centerük ZhiTing Zhang 14-et. Nagy kérdés, hogy õket mennyire sikerül ellensúlyozni és ehhez milyen játékvezetõi felfogást kapunk. Ha a teljes kereteket nézzük, akkor a magyar válogatott egyéni képességekben jobban áll és taktikailag egyértelmûen többet mutatott, de 3×3-ban Kína ellen soha nem lehet biztosra menni.

Este 20 óra 30 perctõl Türkmenisztán ellen zárjuk a csoportmeccsek sorát. Ebben a csoportban a válogatottjuk nem képvisel olyan játékerõt, mint a másik négy gárda. Itt majd érdekes lesz, hogy eddig miként alakulnak a napi eredmények. Akár hozhatja úgy a körbeverés extrém esetben, hogy minden szerzett pontnak jelentõsége lehet részünkrõl. Ellenfelünknél Ayna Gokova személyében a 190 cm magas centerükre érdemes figyelni. A külsõ sorukból pedig a mindössze 164 cm magas Leyla Halilova vállalkozott igen sokat távolról.

Hirdetés