Hirdetés
Archivum

Kína lesz a rivális a világbajnoki döntõben:

:

Hirdetés

Vasárnap este 18 óra 50 perctõl Kínával vív döntõt a 3×3-as Világbajnokságon a magyar válogatott. Károlyi Andrea szövetségi kapitánnyal az elõdöntõt követõen beszélgettünk. Következzen szerkesztõségi beharangozónk a fináléhoz.

Kínát jól ismerhetjük az idei nyárról, hiszen már harmadik alkalommal találkozunk velük. A voiron-i tornán a csoportkörben és itt a Világbajnokságon szintén a csoportmeccsek során volt ellenfél az ázsiai topcsapat. Mindkét alkalommal riválisunk hagyta el gyõztesen a pályát, de két teljesen ellentétes összecsapás volt. A franciaországi találkozót meghatározta a játékvezetés, melyhez az elején nehezen tudtunk alkalmazkodni. Természetesen van ilyen is a sportban, ezt el kell fogadni. Az amszterdami csoportmeccsen viszont nem ment a játék a mieinknek. Nem sikerült megvalósítani a megbeszélteket és így magabiztos sikert arattak a kínaiak.

Az idei kínai csapat más, mint amit a korábbi évek 3×3-as Világversenyein megszokhattunk. Ugyan van idén is domináns magas játékosuk, de nem korlátozzák be magukat a palánk alá. Mozgékony csapat, mely távolról is kiválóan dob. Szintén nagy különbség, hogy most – a mieinkhez hasonlóan – extrának tûnik náluk is a kémia, a csapategység. Korábban is megszokhattuk már, hogy jó nevû, – az ázsiai kosárlabdát követõek számára különösen – ismert nevekbõl álló tehetséges gárdákat hoztak. Nem jött azonban ki eredményben ez. Hiányzott az a kis plusz, a szenvedély, az egymásért való küzdés, ami a nagy sikerekhez az élet minden területén kell. Ebben a gárdában viszont ez mind megvan.

A statisztikát tekintve a csoportkörhöz hasonlóan JiaYin Jiang és ZhiTing Zhang kettõse felel a pontokért. A hat meccsen ketten együtt már 65-öt szereztek. A top15 legeredményesebb közé Di Wu is befért 27 ponttal. Ez is mutatja a fentebb leírtakat, hogy csapatként is jól muzsikálnak. Az extra dobószázalék mellett, a mieink ellen csütörtökön például 28-ból 18 kísérletük sikeres lett mezõnybõl, jól szedik a lepattanókat. Egyetlen meccsen maradtak alul ebben. Az éppen az ausztrálok elleni elõdöntõ. Ott megmutatta az ausztrál csapat, különösen a második öt percben, ha nem engedik második esélyhez õket, lehet keresnivaló ellenük. A magyar válogatott az egyenes kieséses szakaszban mutatott koncentrációjával, hatékonyságával fõleg a távoli dobásokat tekintve, esélyt teremthet magának a fináléban. Nagyon szurkolunk a lányoknak!

Hirdetés