Hirdetés
3x3

Kína – Olaszország és Japán – Franciaország a 3×3-as olimpiai negyeddöntőben:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Délelőtt lezárult az olimpiai 3×3-as kosárlabda torna csoportköre. Kedden délután a negyeddöntőkkel folytatódik a küzdelem.

A csoportkör zárásaként négy mérkőzést rendeztek. Japán óriási bravúrral 20-18-ra legyőzte a már biztosan elődöntős Egyesült Államokat. Két perccel a vége előtt 17-16-ra még az amerikaiak mentek, de ezt követően egyenlítettek, majd egy duplával lépéselőnybe kerültek a japánok. Az utolsó percben a hazaiak megőrizték az előnyüket.

A japánoknak az USA elleni bravúr sem volt elég a második helyhez és az egyenes ági elődöntőhöz. Kína ugyanis 21-9-re verte Mongóliát, míg az Orosz Olimpiai Bizottság 17-9-re Olaszországot. Ezzel három gárda is 5 győzelemmel, illetve 2 vereséggel zárt. Ebből a körbeverésből az orosz csapat jött ki győztesen, miután a kínaiakat és a japánokat is verték.

A harmadik Kína, a negyedik Japán lett. Franciaország, mely 22-12-re verte Mongóliát, az 5. helyen zárt. Az olaszok lettek a hatodikak.

A kora délutáni negyeddöntők során Kína – Olaszország és Japán – Franciaország párharcok lesznek. A csoportkörben a kínaiak 22-13-ra verték az olaszokat, míg a japánok 19-15-re a franciákat.

Eredmények

USA – Japán 18-20
Kína – Mongólia 21-9
Franciaország – Románia 22-12
Orosz Olimpiai Bizottság – Olaszország 17-9

Negyeddöntők – július 27., kedd

13:30 Kína – Olaszország
14:50 Japán – Franciaország

A csoportkör végeredménye

Ágrajz

Hirdetés