Hirdetés
Nagyvilág

Kínában folytatja Amanda Zahui:

:

Hirdetés

A svéd közszolgálati televíziónak nyilatkozva megerősítette Amanda Zahui, hogy Kínában folytatja pályafutását.

Az elmúlt évadot Sopronban töltő svéd center Amanda Zahui mozgalmas időszakot tudhat maga mögött. Az Európa-bajnokságon hazája válogatottjának legjobbja volt és kulcsszerepet vállalt abban, hogy a svédek megszerezték az olimpiai selejtezőn való részvétel jogát. A WNBA-ben pedig pályafutása legjobb szezonját teljesítette. A New York Liberty-nél 24 mérkőzésen lépett pályára. Ebből 23 alkalommal volt kezdő és összesen 23.2 perc alatt 8.6 pontot és 6.3 lepattanót átlagolt. Tette ráadásul mindezt 46.3%-os mezőnymutatóval.

Korábban kiszivárgott, hogy Roberto Iniguez mellett a Dinamo Kurszk Amanda Zahui-t is megkereste. Végül az orosz klub a magas posztokra DeWanna Bonner-t és Astou Ndour-t szerződtette. Immár pedig hivatalosnak tekinthető, hogy Zahui Kína felé vette az irányt. Új csapata a Shandong (Santung) lett, mely tavaly az alapszakasz 6. helyén zárt és a negyeddöntőben búcsúzott a küzdelmektől.

Zahui a svéd televíziónak úgy nyilatkozott, hogy a megállapodása értelmében a novemberi Eb-selejtezőkön és a februári olimpiai selejtezőn is a válogatott rendelkezésére állhat. “Természetesen szeretnénk mi is, mint a férfiak, csak egy klubcsapatban az Euroligában vagy az Egyesült Államokban szerepelni egész évben és ebből megteremteni a megélhetésünket. Ez azonban jelen pillanatban még álom kategória, de biztos vagyok benne, hogy a kínai szereplést is élvezni fogom.” – tette hozzá a kiváló center.

Hirdetés