Hirdetés
Archivum

Kínában vendégszerepel a BKG-DSE felnõtt csapata:

:

Hirdetés

Az Ict Europe szervezésében Kínában vendégszerepel a BKG DSE felnõtt csapata.

Az ügynökség Facebook oldalán Gedei Tibor vezetõedzõtõl az alábbi beszámoló jelent meg:

“Lányaink 5 vendég játékossal kiegészülve, április 17-en reggel egy hosszú utazásra felkészülve vágtak neki a 2019-es, kínai szervezésû Atlas Tournamentnek.

Szerencsére zökkenõmentesen sikerült Shanghaiba érnünk, ahonnan még repülõvel, majd busszal utaztunk tovább Wengan városába, a torna elsõ állomására. Kíváncsiságképpen kiszámoltuk, hány órát utaztunk: az eredmény 30 óra “háztól házig”.

Melegszívû fogadtatásban volt részünk, az elsõ perctõl kezdve élvezhettük a helyiek vendégszeretetét. Sok idõnk nem maradt arra, hogy a jetlaget kipihenjük, hisz az elsõ nap, a délelõtti edzés elõtt egy iskolába látogattunk el, ahol fantasztikus élményben volt részünk. Az iskola vezetõsége és a diákjai rendkívüli hangulatot teremtettek, és egy közös kosárlabdázásra hívtak minket.

A Wenganban rendezett tornán az elsõ ellenfelünk Észak-Korea volt. Küzdelmes, gyors iramú meccsnek néztünk elébe. Tipikus “utazás utáni elsõ meccs” játékot produkáltunk az elsõ félidõben. Ziccereket, tiszta helyzeteket hagytunk ki, és taktikai figyelmetlenség jellemezte védekezésünket. A második félidõre már felébredtünk. Ki tudtuk használni magassági fölényünket, és a mezõnyembereink is domináltak az alapvetõen atletikusabb felépítésû koreai lányokkal szemben.

Eredmény: 55-44

A második napon a 2020-as olimpia kínai válogatott B csapatával mérkõzhettünk meg. Mind fizikálisan, mind felkészültségben is egy magasabb szinten kosárlabdázó csapatról van szó. Ennek ellenére a lányok egészen a 30. percig tisztességesen helyt álltak. A végeredmény csalóka, mert ez a különbség csupán a 4. negyedben alakult ki.

A torna harmadik napja sem hozott könnyû ellenfelet. Az A osztályban is szereplõ játékosokkal felálló litván csapat várt ránk. Habár a 3. meccsünket játszottuk, és közel sem voltunk olyan frissek, mint az elsõ találkozón, 3 negyeden keresztül ezen az estén is tudtuk tartani a tempót a litván csapattal.

Az elsõ tornán végül körbeverés alakult ki, amibõl sajnos mi jöttünk ki szerencsétlenül, így a 4. helyen végeztünk. Következõ helyszín Qijiang városa lesz, ahol ugyancsak 3 meccs vár a lányokra. Addig is egy nap pihenõ.”

Hirdetés