Hirdetés
Archivum

Kínai gyõzelem a 3×3-as Egyetemi Világligán, a TF 7. helyen zárt:

:

Hirdetés

Vasárnap lezárult a 3×3-as Egyetemi Világliga a kínai Hsziamenben. Hazai gyõzelem született, míg a TF a 7. helyen zárt.

Fotó: FISU

Fotó: FISU

Ahogy arról a délelõtti órákban beszámoltunk, a TF a negyeddöntõben 13-7-re alulmaradt a Ljubljanai Egyetem alakulatával szemben. A magyar lányok számára ezzel zárult a torna. A végsõ sorrendet tekintve a 7. helyet szerezte meg a TF gárdája, ami igen elõkelõ eredmény Boros Zoltán tanítványaitól. Nem lehet elég alkalommal kiemelni: a bravúros szereplés értékét tovább növeli, hogy Kováts Gabriella balszerencsés sérülése miatt az egész tornát Karlócai Julianna, Miháczi Diána és Varga Barbara összeállításban teljesítette a csapat.

A Világliga végjátékát tekintve meglepetés nem született. A TF-et búcsúztató szlovénok az elõdöntõben 13-10-es vereséget szenvedtek az európai egyetemi mezõnyt jó ideje uraló ukrán Vasyl Stefanyk Egyetem alakulatától. A másik ág elõdöntõjében a kínai Tsinghua University, akikkel a csoportkörben a TF-es lányok is mérkõztek, a 2017-es gyõztes tajvani Chinese Culture University gárdáját verte.

A fináléban ennek megfelelõen az ukrán és a kínai intézmény alakulata mérte össze az erejét. A látottak alapján valóban a két legerõsebb csapat mérkõzött. Egy kifejezetten élvezetes összecsapás kerekedett, melynek végén 17-14-es kínai sikert regisztrálhattunk. A bronzmeccsen a tajvaniak 17-15-re múlták felül a Ljubljanai Egyetemet.

Végeredmény

 

Hirdetés