Hirdetés
Archivum

Kínát is legyõzte a spanyol válogatott:

:

Hirdetés

Vasárnap este lezárult a San Fernando városában zajló nemzetközi torna. Az EB-csoportriválisunk Spanyolország a lengyelek után Kínát is legyõzte és ezzel megnyerte ezt a mini-tornát.

Fotó: FEB

Fotó: FEB

A spanyoloknál ezúttal Belen Arrojo, Leonor Rodríguez, Anna Cruz és Leticia Romero lett a kimaradó. A mérkõzés azért is számított pikánsnak, mivel korábban Lucas Mondelo évekig dolgozott Kínában, a válogatottjuk keretébõl többen is játszottak klubszinten nála. Az ellenfél is minõségibb volt, így a spanyolok is lényegesen magasabb hõfokon játszottak, mint a lengyelek ellen. A hazaiak 9-2-vel kezdtek, de az elsõ szakasz végére 18-17-re fordított Kína. A második negyed elején távoli dobásokkal õrizték elõnyüket a kínaiak, a félidõ hajrája azonban a spanyoloknak sikerült jobban. 20 perc után már 38-30-ra vezettek. Alba Torrens 18 pontnál járt a nagyszünetben.

A harmadik negyed elején 45-32-re elléptek a hazaiak és úgy nézett ki, hogy ebbõl akár egy nagy különbségû spanyol siker is születhet. A felkészülési találkozókban azonban még benne van a hullámzás. A spanyoloknak is volt egy nagyobb üresjáratuk, amit szervezett kosárlabdával kihasznált Kína. A harmadik negyed végén egy 11-0-s futással 53-48-ra zárkóztak fel. Az utolsó 10 perc elején 55-53-ig tartott a kínai roham. Erre azonban Alba Torrens 6 pontja érkezett válaszul és 61-53 után a hajrát már kézben tartotta Lucas Mondelo együttese. Ihletett formában játszott Torrens, hiszen végül 32 ponttal zárt. A duplákat tekintve 17 kísérletébõl 13 sikeresnek bizonyult.

Eredmény
Spanyolország – Kína 68-58 (17-18, 21-12, 15-12, 15-16)

Statisztika

Hirdetés