Hirdetés
Archivum

Kinevezték a WNBA új elnökét:

:

Hirdetés

Laurel Richie novemberi távozását követõen kinevezték a WNBA új elnökét. Lisa Borders a Coca-Colánál töltött be vezetõ pozíciókat, március 21-tõl pedig a WNBA elsõ embere lesz – jelentette be Adam Silver az NBA komisszárja.

Lisa Borders bemutatása alkalmával a WNBA hivatalos közleménye kiemeli, hogy egy olyan üzletasszony érkezett a liga élére, aki a közszférában, a versenyszektorban és a non-profit területeken is jártas.

A nõi kosárlabdával 2008-ban került elõször kapcsolatba, amikor Atlanta alpolgármestereként és a városi tanács vezetõjeként aktívan segítette az Atlanta Dream indulását. Lényegében a kapcsolatrendszerével találta meg azokat a partnereket a klub, akik mind a mai napig meghatározó szerepet játszanak a mûködésében. Borders azóta is aktívan tartja a kapcsolatot az amerikai nõi kosaras társadalommal, a neve nem idegen a WNBA környékén.

Borders a Coca-Colától érkezik a ligához, ahol két pozíciót viselt. Vezetõje volt a Coca-Cola Alapítványának (The Coca-Cola Foundation) és alelnöki pozíciót töltött be az egyik nemzetközi részlegnél. Adam Silver az NBA komisszárja nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy a történelmi 20. szezonjához érkezve a WNBA növekedésének felgyorsítását várja az új elnöktõl.

Hirdetés