Hirdetés
Archivum

Kirby Burkholder az Aluinvent DVTK-hoz igazolt:

:

Hirdetés

Az Aluinvent DVTK a hivatalos honlapján jelentette be, hogy a hazánkban a ZTE NKK játékosaként ismertté váló Kirby Burkholder-t szerzõdtette a következõ évadra. Az átigazolásról részletek az Aluinvent DVTK közleményében olvashatóak, melybõl az is kiderül, hogy Szécsi Orsolya távozik a klubtól.

Forrás: Aluinvent DVTK Sajtóközlemény

Kirby Burkholder a Turner Ashby High School és a James Madison University csapatában nevelkedett, egyetemi évei alatt több egyéni és csapatsikert is besöpört. 2014-ben szabadügynökként játszott a Washington Mystics csapatában az elõszezonban, azonban a WNBA-ben már nem lépett pályára. Ezért Európa felé vette az irányt, ahol Olaszországban 13,7 pontot átlagolt, majd egy rövid belgiumi kitérõt követõen az elõzõ idényben Magyarországon játszott. A DVTK szurkolói többször láthatták kiváló képességeit a ZTE mezében, a rájátszás három egymás elleni mérkõzésén 20/6, 28/9 és 13/6 pontot termelt. Az alapszakaszban õ volt a teljes magyar mezõny második legeredményesebb pontszerzõje, az egész évet tekintve több mint 18 pont/mérkõzés az átlaga.

A DVTK-ban újra csapattársa lesz Nagy Dóra, akivel kiválóan megértették egymást Zalaegerszegen.

– Egy olyan fiatal amerikai játékossal bõvült a keretünk, aki elsõsorban a támadásokban lehet a csapat hasznára, ennek megfelelõen kell kialakítanunk a játékunkat – nyilatkozta Maikel López, az Aluinvent DVTK sport- és utánpótlás igazgatója. – Biztos vagyok benne, hogy a szurkolók hamar meg fogják kedvelni Kirby ponterõs játékát!

Ugyanakkor a szintén 3-as poszton játszó Szécsi Orsolya távozik a DVTK-tól, mivel elsõsorban külföldön szeretne újra kipróbálni magát. Köszönjük az itt töltött éveket, és a további pályafutásához sok sikert kívánunk!

Névjegy

Vezetéknév: Burkholder
Keresztnév: Kirby
Születési idõ: 1992. január 15.
Születési hely:
Magasság: 182 centiméter
Poszt: bedobó
Állampolgárság: Amerikai Egyesült Államok

Pályafutása

2017/2018 Aluinvent DVTK (Magyarország, 1. osztály)
2016/2017 ZTE NKK (Magyarország, 1. osztály)
2015/2016 BC Belfius Namur Capitale (Belgium, 1. osztály)
2014/2015 Azzurra Orvieto (Olaszország, 1. osztály)
2013/2014 JMU (USA, NCAA)
2012/2013 JMU (USA, NCAA)
2011/2012 JMU (USA, NCAA)
2010/2011 JMU (USA, NCAA)
Turner Ashby High School (Bridgewater, Virginia, USA) 

Forrás: Aluinvent DVTK Sajtóközlemény

Hirdetés