Hirdetés
Archivum

Kisdöntõ az olimpiai álmokért:

:

Hirdetés

Szombaton este Horvátország és Montenegró között rendkívül fontos mérkõzésre kerül sor az Európa Bajnokágon. A két együttes nemcsak az 5. helyért csatázik, de egyben az olimpiai pótselejtezõért is. A gyõztes ötkarikás álmai tovább élnek, a vesztes pedig talán története legnagyobb lehetõségét szalasztja el.

Horvátország- Montenegró 20:30

A két együttes óriási siker kapujában áll. Montenegró rövid története elsõ Európa-bajnoki szereplésén hat mérkõzésen át veretlen maradt, majd a negyeddöntõben Törökország kifogott rajtuk. Ezt követõen Miodrag Baletic együttese újra össze tudta szedni magát és a litvánok legyõzésével megõrizte esélyét az ötkarikás játékokra. A horvátok Andja Jelavic és Ana Lelas kiválása után, illetve a nyitó napon elszenvedett 46 pontos vereséget követõen nem reménykedtek ilyen remek szereplésben, de a spanyolok kiütésével új impulzusokat kaptak.

Ez már az a stádiuma a tornának, ahol nem lehet megmondani, hogy mi dönthet. A két alakulat a középdöntõben már találkozott, akkor Montenegró Iva Perovanovic 25 pontjával és 15 lepattanójával 81-60-ra ütötte ki a horvátokat. Ennek azonban nem sok jelentõsége van, a motiváció és a tét egészen más, mint akkor. Az azóta eltelt másfél hét történéseirõl nem is beszélve…

Montenegró kulcsembere Iva Perovanovic arról beszélt, hogy hatalmas siker lenne Montenegrónak, ha egy csapatsportban ott tudnának lenni Londonban. „Minden sportoló álma az olimpiai részvétel. Ezt szeretném én is átélni. Hatalmas megtiszteltetés, hogy Montenegrót képviselhetem. 2005-ben ott voltam a törökországi EB-n a szerb válogatottban, de ez egészen más érzés. Montenegróban nagyon sokan követik a kosárlabdát, de elsõsorban a férfi mezõnyt. Mindössze 34 igazolt nõi játékosunk van, remélem ezután a siker után, ez a szám tovább nõ.” – nyilatkozta Perovanovic.

A horvátok hõse, a sokadvirágzását élõ Sandra Mandir szintén azt emelte ki, hogy hatalmas lehetõség elõtt áll a nõi szakág hazájában. „Mi egy kis ország vagyunk. A nõi szakág ehhez fogható sikert még nem ért el. Most egy gyõzelemre vagyunk az olimpiai selejtezõtornától. Lelas elvesztése hatalmas csapás volt számunkra. Csapatunk egyik vezére dõlt ki, mindent meg kellett változtatni ezt követõen. Újra kellett szervezni a csapatot és mindenkitõl egy kicsit több kellett, mint elõtte. A spanyolok elleni gyõzelem nagy fordulópont volt. Önbizalmat adott nekünk és éreztük, ha jól játszunk, bárkit elkaphatunk.” – jelentette ki Mandir.


wbasket.hu tipp: 7 pontos horvát gyõzelem

7. helyért:

Lettország – Litvánia 18:00

Hirdetés