Hirdetés
Archivum

Kisebb átrendezõdés a FIBA világranglistáján:

:

Hirdetés

Az olimpiát követõen nyilvánosságra hozta a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) az aktuális világranglistát. A nõi szakágban jelentõs átrendezõdést nem láthatunk.

A világranglista elsõ helyén az Egyesült Államok áll. Az amerikaiak mögött változás, hogy Ausztrália elveszítette második helyét. Ide Spanyolország lépett elõre, Franciaország a harmadik és Ausztrália mindössze a negyedik. Az olimpiai bronzérmes, Európa-bajnok szerb válogatott pedig öt helyet javítva bejött a top 10-ben, jelenleg a 9. pozíciót foglalják el.

A FIBA nem bonyolítja túl a világranglista számítását, az elmúlt két olimpiai ciklus, tehát 8 év, válogatott eseményein elért eredmények alapján számítják a sorrendet. Két Világbajnokságot, két Olimpiát, illetve négy kontinenstornát vesznek figyelembe.

Ennek a rendszernek köszönhetõ, hogy például Csehország még mindig az 5. pozíciót foglalja el, miközben a 2013-as franciaországi Európa-bajnokság óta nagy tornán nem jutottak elõdöntõbe. Emiatt látható, hogy Szerbia még csak most tõr elõre, hiszen még a 2010-es évek elejének kisebb megingása, amikor több nagy tornáról is lemaradtak, még számít ebben a rendszerben.

A világranglistán a magyar válogatott az 50. helyet foglalja el.


A világranglista elsõ 25 helyezettje


 

Hirdetés