Hirdetés
Archivum

Kisebb célokkal vág neki a következõ szezonnak a belga bajnok:

:

Hirdetés

A napokban a belga bajnok Castors Braine együttese is sajtótájékoztatót tartott a 2016/2017-es évaddal kapcsolatban. Több változás is lesz a csapatnál, mely a következõ szezonban az Európa Kupában indul majd.

A Castors Braine-nél összességében sikeresnek minõsítették az elmúlt évadot, sorozatban harmadszor lettek bajnokok. Kicsit árnyalja ugyan ezt a képet, hogy a Belga Kupát meglepetésre elveszítették és az Euroligában nem sikerült az Európa Kupás folytatást érõ helyen végezni. A gárda közleménye úgy fogalmaz, hogy „értékes tapasztalat” volt a legrangosabb kupasorozatban szerepelni, de sem nézõi érdeklõdésben, sem médiamegjelenésben nem hozta azt, amit elõzetesen vártak tõle. Ennek megfelelõen a következõ évadban a klub lehetõségeihez jobban illeszkedõ Európa Kupában kívánnak indulni.
 

A keretben nagy változások lesznek. Már korábban beszámoltunk arról, hogy Ann Wauters Törökországba szerzõdött. A klasszis center tavaly úgy érkezett a klubhoz, hogy az évadot még végigcsinálja, majd felhagy a profi pályafutásával és a Castors Barine-nél fog dolgozni. A helyi ügyvezetõ nyilatkozata szerint Wauters a Galatasaray-nál kölcsönben töltött két hónap alatt úgy érezte, hogy még egy évadot képes a legmagasabb szinten játszani, ráadásul a nyárra a WNBA-bõl is kapott szerzõdést. Közösen tehát úgy döntöttek, hogy az együttmûködést egy évig szüneteltetik, de az AGÜ együttesétõl visszatérve már a klubnál fog elhelyezkedni.
 

Wauters mellett távozik Marjorie Carpréaux, Sidney Spencer, Hanne Mestdagh, Kyara Linskens és Laurence Van Malderen. A tavalyi keretbõl marad a klubnál Julie Allemand, Merike Anderson, Celeste Trahan-Davis és Manon Grezsinski. Új érkezõ a Namur együttesétõl Antonia Delaere. Szerzõdtettek mellette egy amerikai játékost Kahleah Copper személyében. A 186 cm magas 3-as poszton bevethetõ fiatal tehetséget a WNBA Drafton a 7. helyen választotta ki a Washigton Mystics. A harmadik új érkezõ pedig a szerb-bosnyák Nikolina Milic. A 193 cm magas játékosra 4-es, 5-ös poszton számítanak. A szakmai stáb emellett a junior csapatból két játékost fog felvinni a felnõtt keretbe, õket majd õsszel nevezik meg.
 

A célokat illetõen a Castors Braine szeretné megvédeni a címét a bajnokságban, visszahódítanák a kupát és az Európa Kupában a negyeddöntõbe kívánnak eljutni.

Hirdetés