Hirdetés
Európa

Kisorsolták az Euroliga selejtező csoportjait:

:

Fotó: DVTK.eu

Hirdetés

A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) megtartotta a női kosárlabda Euroliga selejtezőinek sorsolását. A DVTK Hun-Therm Miskolc az izraeli Elizur Ramla és a török Botas gárdájával küzdhet meg a főtáblára kerülésért. A csoport első helyezettje folytatja a főtáblán. A második és a harmadik helyezettek az Európa Kupa keleti konferenciájának főtábláján szerepelnek majd.

Az már korábban eldőlt, hogy a francia Villeneuve-d’Ascq és a spanyol Spar Girona oda-visszavágós kuparendszerű párharcot vív a főtáblára kerülésért. A párharc vesztese az Európa Kupa nyugati konferenciájának főtáblájára kerül.

A hat keleti csapatot osztották két csoportba:

A-csoport: Olympiakos SFP (GRE), ACS Sepsi-SIC (ROU), KKZ Crvena Zvezda (SRB)
B-csoport: Elizur Landco Ramla (ISR), DVTK Hun-Therm Miskolc (HUN), Botas Spor Kulübü (TUR).

A csoportok első helyezettjei az Euroliga főtáblájára kerülnek. A második és a harmadik helyezettek az Európa Kupa keleti konferenciájának főtábláján szerepelnek majd.

A tornák házigazdáit a következő hetekben mutatja be a FIBA. Minden résztvevő egyesület pályázhat.

A DVTK Hun-Therm Miskolc továbbjutás esetén az Euroliga főtáblájának B-csoportjába kerülne, ahol a Sopron Basket (HUN), a Perfumerias Avenida Salamanca (ESP), a Beretta Famila Schio (ITA), a Basket Landes (FRA), a CBK Mersin Yenisehir Bld. (TUR), a Kangoeroes Basket Mechelen (BEL) és a Villeneuve D’Ascq-LM – Spar Girona Euroliga selejtező győztese lenne a riválisa.

Amennyiben a DVTK Hun-Therm Miskolc nem vívná meg sikerrel az Euroliga selejtezőjét, úgy az Európa Kupa Konferencia 1 főtábláján folytatná. Ha a csoportja második helyén végezne a miskolci gárda, akkor a B-csoportba kerülne többek között a PEAC mellé. Ha a harmadik helyen zárna, akkor pedig a Győr csoportjában, az “F” jelű négyesben folytatná. Erről bővebben ITT.

Hirdetés