Hirdetés
Magyarország

Kiss Angelika: Úgy tervezem, hogy egy-két éven belül kiharcolom a szűk keretbe jutást:

:

Hirdetés

Az őszi válogatott program után ismét a felnőtt nemzeti csapattal dolgozhat Kiss Angelika. A DVTK korosztályos világversenyeken is remeklő tehetségét az utanpotlassport.hu portál kérdezte.

A hollandok és a szlovákok elleni Európa-bajnoki selejtezőmérkőzés előtt dolgozhattam először együtt a legjobbakkal − másfél hétig −, és már akkor is hatalmas megtiszteltetésnek tartottam, az álmom vált valóra. Eleinte persze nagyon izgultam, végül feloldódtam, és jól éreztem magam. A kapitánnyal nem sokkal később beszélgettem, akkor azt mondta, hogy nyáron megint találkozunk, ily módon számítottam a mostani lehetőségre.

– nyilatkozta Kiss Angelika

A 19 éves center az edzésmunkáról is beszámolt.

Három edzésenként van fél nap pihenőnk. Az utánpótlás-válogatottakéhoz képest jóval nagyobb erőnlétet követelnek a tréningek, amelyek technikailag és taktikailag is másképpen vannak felépítve. Fizikailag és mentálisan egyaránt fáradtabbnak érzem magam, tisztán megmutatkozik a szintkülönbség. Tudom, sokat kell még erősödnöm, minden nap új célokat tűzök ki magam elé. Úgy tervezem, hogy egy-két éven belül kiharcolom a szűk keretbe jutást

– tette hozzá Kiss Angelika.

A teljes beszélgetés IDE KATTINTVA olvasható.

Fotó: MKOSZ / Rébay Viktor

Hirdetés