Hirdetés
Magyarország

Kiss Virág az elmúlt időszak formajavulásáról:

:

Hirdetés

Az M4 Sport kosárlabda magazinjában Kiss Virággal készült egy beszélgetés. A PEAC-Pécs centere eddig 10 bajnoki mérkőzésen 32.6 perc alatt, 15 pontot, 7.4 lepattanót és 1.7 gólpasszt átlagol idén. A pécsiek mind a négy decemberi összecsapásán átlépte legalább a 15 szerzett pontot.

Nagyon nehéz helyzetben van a csapatunk, mint a legtöbb a csapat a bajnokságban. Ezek ellenére is nagyon-nagyon összetartottunk és úgy gondolom, hogy ez a teljesítmény is ennek köszönhető. Nagyon kevesen voltunk, éreztem azt, hogy most nekem is sokat kell hozzátennem, sokkal többet kell vállalnom, bátrabban kell játszanom. Most kezdem elhinni azt, hogy tényleg képes vagyok erre a jó teljesítményre és nem csak egy-egy meccsen, hanem folyamatosan is. Ez nem csak az én érdemem, hanem a csapaté is. Ők segítettek hozzá, hogy így tudjak játszani.

– nyilatkozta Kiss Virág az M4 Sport műsorában.

Fotó: PEAC-Pécs

A PEAC centere felidézte, hogy a TFSE-MTK elleni összecsapás volt számára a fordulópont. Ezen a találkozón állították ki a 15. percben Tijana Andusicot, így egyedül kellett helytállnia centerposzton. Végül 33 perc alatt 21 ponttal és 6 lepattanóval zárt.

Volt egy mérkőzésünk, amikor Tijanát kiállították. Egyedül maradtam centerposzton, majdnem az összes feladat rám hárult a palánk alatt. Azon a mérkőzésen az alap bizalomnál is még többet kaptam Csirke Ferenctől. Pálma beteg volt, ő nem tudott még rendelkezésre állni. Akkor kezdődött, hogy ezt a plusz bizalmat megkaptam.

A PEAC 5 győzelemmel és 5 vereséggel érkezett a karácsonyi időszakhoz. Mind az öt hazai mérkőzését megnyerte a pécsi csapat, idegenben viszont még nem tudott győzni. A novemberi leállás óta háromszor is otthon játszott Csirke Ferenc együttese és ez idő alatt a TFSE, a Cegléd és a Csata alakulatánál bizonyult jobbnak.

Itthon voltak jóval könnyebb mérkőzéseink is. Szerencsésen alakult, hogy ezt a három mérkőzést, amit meg tudtunk nyerni decemberben, itthon játszottuk. Nem kellett utaznunk, miközben kevesen vagyunk és fáradtak is vagyunk. Én ennek tudnám be ezeket a győzelmeket. A hétvégén szerintem benne lehetett volna még egy győzelem, de eljött az a pont, hogy elfáradtunk és elfogytunk mindannyian.

– összegzett Kiss Virág.

Fotó: PEAC-Pécs

Hirdetés