Hirdetés
Magyarország

Kiss Virággal készített interjút az M4 Sport kosárlabda magazinja:

:

Fotó: Girgász Péter / MKOSZ

Hirdetés

Az M4 Sport kosárlabda magazinja Kiss Virággal, az NKA Universitas PEAC játékosával készített interjút.

A pécsi együttes utoljára a BKG-PRÍMA Szigetszentmiklós gárdája ellen lépett pályára. Ellenük magabiztos, 78-67-es győzelmet arattak Jovan Gorec tanítványai. A válogatott center összesen 28 percet töltött pályán a találkozó során, mely idő alatt 25 pontot és 8 lepattanót jegyzett, illetve 10 faultot harcolt ki. A Pécs játékosának portréja a mediaklikk.hu oldalán tekinthető meg.

“Nagyon jó a hangulat a csapaton belül, és szerintem ez az alapja mindennek. Csapatként működünk, élvezzük az edzéseket, és egymásért harcolunk. Azt gondolom ez a legfontosabb. Emellett természetesen nagyon jó légiósaink vannak, illetve profi szakmai stábbal dolgozhatunk együtt. Összességében szerintem ennek köszönhető a sikerességünk is, az, hogy jól indítottuk a szezont.” – kezdte gondolatmenetét Kiss Virág. – “Páran már a tavalyi szezon során is játszottunk együtt, de vannak olyanok is, akik sok év után tértek vissza újból Pécsre. Augusztus elején kezdtük a elkészülést, vagyis a csapat nagy része, a magyar mag már elég hosszú ideje dolgozik együtt. A légiósaink bár később csatlakoztak, már szinte az első pillanattól kezdve olyan érzésem volt velük kapcsolatban, mintha évek óta játszanánk együtt. Nagyon jó játékosokról van szó, és ami ennél is fontosabb, jó emberekről.” – dicsérte csapatát a válogatott center, majd idei céljaikról is említést tett.

“Azért dolgozunk minden egyes nap, hogy a szezon végére top formába kerüljünk. Megakarjuk mutatni, hogy igenis ott van a helyünk a legjobb négy csapat között. Azt gondolom ez több, mint lehetséges, hisz ahogy az imént is említettem, nagyon jó csapatunk van idén. Bízom abban, hogy ez sikerülhet, de rengeteget kell majd dolgoznunk érte, hisz nagyon erős a magyar bajnokság.” – fogalmazott a pécsi klasszik.

Kiss Virág összesítve immár az ötödik profi szezonját kezdte meg Pécsett. Hosszú utat járt be a fiatal center, melyről pár szóban portréjában is beszámol.

“Nagyon jól érzem magam Pécsett, de ez szerintem látszik is rajtam, a játékomon – kiegyensúlyozott vagyok. Nap, mint nap érzem a maximális bizalmat, mind a csapattársaimtól, mind pedig az edzőim részéről. Ez szerencsére már az elejétől kezdve jelen volt, amiért rendkívül hálás vagyok. Mindig is erre vágytam, és bár tudom, hogy a jövőben biztosan lesznek hullám-völgyek, végig azon leszek, hogy a lehető legjobban, legkiegyensúlyozottabban teljesítsek.

Ami számomra a legfontosabb, hogy az évek során megtanultam bízni önmagamban, a saját játékomban, tudásomban. Hihetetlenül jó érzés úgy felmenni a pályára, hogy nem félek hibázni. Hibázni ugyanis természetesen. Mindenki hibázik, a legfontosabb, hogy arra törekedjünk, hogy ezeket a hibákat minél hamarabb kijavítsuk – nem vagyunk robotok. Az én esetemben is van olyan, hogy felmegyek a pályára és kihagyom az első pár könyebb helyzetet. Utána viszont rögtön azért és azon dolgozom, hogy ezeket kijavítsam. Aki igazán ismer, az pontosan tudja, hogy nem éppen vagyok, vagyis inkább voltam az a fajta játékos, aki maximálisan bízik önmagában. Nagyon sokat küzdöttem, dolgoztam azért, hogy eljussak erre a szintre, és a továbbiakban is ezen leszek. Minden egyes nap.” – zárta nyilatkozatát Kiss Virág, akire Határ Bernadett kiesése után a felnőtt válogatottban is nagy szerep fog hárulni.

Fotó: mediaklikk.hu

 

Hirdetés