Hirdetés
Archivum

Kitekintés az ausztrál profi ligára:

:

Hirdetés

Az európai válogatott szünetben érdemes egy kicsit elhagyni az öreg kontinenst és kitekinteni, hogy az ausztrál profi ligában, a WNBL-ben hol tartanak. Az alábbiakban ezt tesszük meg.

A WNBL küzdelmeit tekintve a csapatok 6-8 lejátszott meccsnél tartanak. Kezdenek tehát kirajzolódni az erõviszonyok. Kisebb meglepetésre, de teljesen megérdemelten a Perth Lynx emelkedik ki a mezõnybõl 6 sikerrel és mindössze 1 vereséggel. Az elsõ fordulóban, még közvetlenül a Világbajnokságot követõen maradtak alul az Adalaide gárdájával szemben. Azóta azonban sorozatban hat meccset nyertek.

Az eredménysorukat nézve azt láthatjuk, hogy mindkét üldözõjüket, a Bendigo Spirit és az UC Capitals alakulatát is verték már egyszer-egyszer. Két amerikai légiós húzóembere van a listavezetõnek. A 185 cm magas kiscsatár Asia Taylor, aki 18.3-as átlagnál tart, illetve a Stanfordon tavasszal végzett irányító Brittany McPhee 17.1-es átlaggal. A keretüket erõsíti a világbajnoki ezüstérmes válogatottból Katie Ebzery.

Bár nagyon jól indult a szezon Perth-ben, nem mehetnek biztosra. Az üldözõbolyból ki kell emelni a bombaerõs kerettel dolgozó Canberrát. A közel 20 pontot átlagoló Kia Nurse és a szintén 19 pont felett átlagoló Kelsey Griffin vezetésével sokáig juthatnak. Elõzetesen talán a szezon elsõ hetei többet is ígértek számukra, mint a 4/2-es mutató és a tabella harmadik helye.

A tabella másodikja jelenleg a Bendigo Spirit, akiknél hazánkban is jól ismert veteránok remekelnek. A legponterõsebb játékosuk az elnyûhetetlen Natalie Hurst 14.5-ös átlaggal. Magas posztokon pedig a DVTK-ból is ismert Becca Tobin és Louella Tomlinson dominál.

A középmezõnyben a Melbourne Boomers és az Adelaide Lightning határozza meg az erõviszonyokat. Mindkét alakulatnak mindössze 3-3 veresége van. A melbourne-i keretbõl Cayla George és a Las Vegas Aces-bõl ismert Lindsay Allen nevét kell kiemelni. Adalaide-ben pedig szintén egy, az Aces-t erõsítõ játékos Nia Coffey remekel.

Elmarad a várakozásoktól a címvédõ Townsville Fire teljesítménye. Hiába Suzy Batkovic 19.5 pont, 10.6 lepattanó átlaga, idén eddig nem állt össze a játékuk. Tavaly is azonban decemberben kezdtek nagy hajrába. Szintén szenved a Dandenong Rangers, míg a legnagyobb gondok a VB-ezüstérmes center Alex-Bunton köré épülõ Sydneyben vannak. Õk még meccset sem nyertek.

Tabella

Hirdetés