Hirdetés
Archivum

Kiütés az orosz szuperrangadón:

:

Hirdetés

A kisebb karácsonyi szünet elõtt rendezték Oroszországban a bajnokság legnagyobb rangadóját, a Szpartak Moszkva és a Jekatyerinburg összecsapását. A találkozó csak nevében volt rangadó, a Jekatyerinburg az elsõ negyedben 17 pontos elõnyre tett szert, melyet gond nélkül õrzött, sõt növelt is.

Az esztendõ utolsó igazán nagy nõi kosaras eseményére készült Oroszország a hétvégén. A bajnokság két sztárcsapata, a Szpartak Moszkva és a Jekatyerinburg összecsapása mindig a sportág ünnepe. Idén is annak indult, de percek alatt edzõmeccsé silányult. Moszkvában ugyanis már az elsõ negyedben magához ragadta a kezdeményezést az uráli gárda. Gundars Vetra együttese az elsõ negyed végén 9-26-ra vezetett, ezzel eldöntve a gyõztes kílétét.

A kilátástalan hazaiak a folytatásban sem tudták felvenni a versenyt. Egyedül a végül 17 pontig jutó Milovanovics tartotta a frontot, de a szerb klasszis remeklése is csak arra volt elég, hogy a kiütésbõl ne legyen megalázó vereség. A szünetben 25-43-ra vezetett a Jekatyerinburg, majd a harmadik etap végén 24 pontos differenciáról árulkodott az eredményjelzõ. A mérkõzés 53-82-nél ért véget.

A minden negyedet megnyerõ Jekatyerinburg legjobbja a dupla duplát (21 pont, 11 lepattanó) elérõ és fénykorát idézõ Sztyepanova volt, de a 16-16 pontos Gruda és Langhorne is kimagaslót játszott. A Szpartak Moszkva gyenge triplamutatójának (11 kísérletükbõl csak 3 volt eredményes) és a 18-34-re elveszített lepattanó harcnak is köszönheti jelentõs vereségét.


Eredmény

Szpartak Moszkva Vidnoje – UMMC Jekatyerinburg 53:82 (9:26, 16:17, 18:24, 10:15)

Hirdetés