Hirdetés
Archivum

Kiütéses Brno siker a cseh rangadón:

:

Hirdetés

Kisebb meglepetést hozott a cseh szuperrangadó. A korábbi évekhez képest meggyengült és a nemzetközi porondon idén semmit sem mutató Brno 80-57 arányban legyõzte a Prágát a cseh bajnokság alapszakaszában.

A Brno és a Prága már játszott bajnokit ebben a szezonban. Még az évad elején, november 6-án a fõvárosiak hazai pályán 64-54-re verték az akkor formáját még igencsak keresõ Brnót. A mérkõzés 30 percen át szoros volt, majd a negyedik negyedben felõrölte a címvédõt Lubor Bla¾ek hölgykoszorúja.

Ezúttal azonban más képet festett a rangadó. A Brnónak, ahhoz hogy kis túlzással ebben a szezonban még legyen értelme a folytatásnak, valamit mutatnia kellett. Jan Bobrovsky gárdája ennek szellemében lépett pályára. Már 10 perc után 21-10-re vezettek a hazaiak és ezt az elõnyüket a gyengén dobó Prága ellen végig õrizték is. A szünetre 10 pontos elõnnyel fordultak Skerovicsék és a harmadik negyedben már a 15 pontot is elérte a differencia. A végén a Prága a hétközi EuroLiga fordulóra tartalékolt, így pedig a vége 80-57 lett.

A vendégek siralmasan dobtak, a duplák tekintetében 59 kísérletükbõl csak 21 lett sikeres, de a tripláknál sem jobb a helyzet, ott 14-bõl 2 talált utat a gyûrûbe. A Prágában csak Milton-Jones (18 pont, 5 lepattanó) és Elhotova (11 pont) játszott elfogadhatóan .A hazaiaknál eközben két kiemelkedõ egyéni teljesítménynek tapsolhatott a publikum. Eldebrink 19, Skerovics 18 pontot szerzett, úgy, hogy mind a ketten végigjátszották a rangadót.


Eredmény

Frisco Sika Brno – ZVVZ USK Prága 80-57

Hirdetés