Hirdetés
Archivum

Kiütéses gyõzelem a hollandok ellen:

:

Hirdetés

Az igen szerény játékerõt képviselõ Hollandia ellen magabiztos gyõzelmet aratott a magyar válogatott. A mieink egy félidõn át jól játszottak, majd a harmadik negyedben megtorpant a csapat, de a siker egy pillanatig nem forgott veszélyben.

Az EB pótselejtezõ sorozatban talán a legkönnyebb ellenfél, Hollandia várt Székely Norbert tanítványaira pénteken. Nehezen indult a mérkõzés, mindkét csapat idegesen kezdett, nem véletlen, hogy 5 perc után 6-2 állt az eredményjelzõn. Errõl a kisebb holtpontról szerencsére a mieink indultak meg. Szécsi, Fegyverneky és Krivacevic is megkezdte a pontgyártást, így a negyed végére 20-4-re léptünk el. Árulkodó adat, hogy 10 perc alatt 6 magyar játékos is betalált a gyûrûbe, miközben sikerült 7 labdát szerezni.
 

A második negyedben is folytatódott Székely Norbert csapatának dominanciája. 5 perc elteltével, Honti duplája után 30-8 állt az eredményjelzõn és ezzel gyakorlatilag a legfontosabb kérdés, a gyõztes kiléte el is dõlt. Figyelni kellett azonban, mert a hollandok is megkezdték a ponttermelést. A beharangozónkban kiemelt Halman sorozatban 8 pontot szerzett és ezzel valamennyire szépítettek a vendégek. A szünetben 41-17 állt az eredményjelzõn. A nagy elõnyhöz kellett Krivacevic és Szécsi ponterõs játéka, mindkettõjük neve mellé 20 perc alatt 9 egység került.

Pontszerzõk a félidõben

A szünetben kifejezetten bizakodó hangulat uralkodott az MKB Arénában, erõtõl és önbizalomtól duzzadó, helyenként kifejezetten jó megoldásokat mutató magyar válogatottat láthattunk.

A harmadik negyedben azonban megtört valami. A hollandok kemény védekezéssel rukkoltak elõ, ami kicsit megzavarta a mieinket. Pontzuhatagról finoman szólva sem beszélhettünk, amit hûen tükröz, hogy 4 perc után 2-1-es eredményt hoztak össze a csapatok. Sajnos nem a szép megoldásokról, hanem a sok eladott labdáról, a személyi hibákról szólt ez a negyed. Vajda Anna például hamar begyûjtötte a negyedik hibáját is, ami miatt Székely Norbertnek bele kellett nyúlnia a rotációba. A játékrészt 10-11-re megnyerték a hollandok. Nem sikerült tovább növelni a különbséget, állandósulni látszott a 20-25 pontos differencia.

A negyedik szakaszban a gyõztes kiléte nem forgott veszélyben, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy a hibák száma sem csökkent. Számtalan büntetõ maradt ki és a játékokba is becsúsztak pontatlanságok, de a lényeg az eredmény volt. A végjátékra  ismét sikerült a növelni a különbséget, ami rendkívül fontos, mivel a végelszámolásnál minden pontnak jelentõsége lehet. Végül 68-39-re nyert a magyar válogatott és ezzel egy lépéssel közelebb került a még oly’ távolinak tûnõ EB részvételhez.

A magyar csapat legeredményesebbjei a 13-13 pontos Fegyverneky és Krivacevic, illetve a 12 pontos Szécsi voltak. Szerencsére a mérkõzés lehetõséget adott a mély rotációra, így a kulcsembereknek 20 -22 percnél többet nem kellett a pályán tölteniük. Amire mindenképpen figyelni kell, hogy a hollandnál komolyabb gárda ellen 11 büntetõt nem szabad elhibázni.

Folytatás szombaton a finnek ellen, amikor végig az elsõ félidei játékra van szükség!


Eredmény


Magyarország–Hollandia 68–39

Pontszerzõk


 

Hirdetés