Hirdetés
Archivum

Kiütéssel bajnok a Schio:

:

Hirdetés

Az Olasz Bajnokság fináléjának mindent eldöntõ ötödik találkozóján a Schio 16 ponttal verte a Tarantót és ezzel bajnoki címet ünnepelhetett.

Az alapszakaszgyõztes Schio otthonában rendezték a finálé ötödik összecsapását. A mérkõzés elõtt nem lehetett jósolni, mivel mindkét gárda közel állt a gyõzelemhez a másik otthonában is, igaz végül minden alkalommal hazai gyõzelem született.

A találkozót a Schio kezdte jobban, pillanatok alatt elhúztak 10-3-ra, de elõnyüket nem tudták tovább növelni vagy megtartani, az elsõ negyed végén 22-18 állt az eredményjelzõn. A második negyedben 27-27-nél egyenlítettek a vendégek. Ezt követõen a szünetig már nem alakult ki nagy különbség a gárdák között. 20 perc játék után a Schio 36-34-re vezetett.
 

A harmadik negyed sem bizonyult döntõnek. 5 ponttal ugyan többször is ellépett a házigazda, de a Taranto mindig visszajött a meccsbe. Wambe duplája után 49-48-ról várták a felek a szezon utolsó negyedét.

A negyedik szakaszban már nem volt kérdés, hogy hova kerül a trófea. Mahoney triplája után 49-51-nél még a Taranto járt elõrébb, de ezt követõen beindult a Schio. Yacoubou, Cohen és Macchi is megvillant, 3 és fél perccel a lefújás elõtt 64-54-nél pedig végleg eldõlt a csata. A mérkõzést 75-59-re nyerte a Schio és ezzel felért a csúcsra Olaszországban.
 

Összességében az Olasz Bajnokságban a kiegyensúlyozottabb gárda ünnepelhetett bajnoki címet. A Schio az alapszakaszban és a rájátszásban is magabiztosan menetelt, miközben a Taranto rapszodikus csapat benyomását keltette. Hol parádéztak, mint decemberben a nagy EuroLiga menetelésükkor, hol pedig kosárlabdázni is elfelejtettek, mint a látottak alapján itt a finálé utolsó mérkõzésének negyedik negyedében.

Eredmény

Famila Wüber Schio – Cras Taranto 75 – 59
Az egyik harmadik gyõzeleméig tartó párharc végeredménye 3-2 a Schio javára.

Hirdetés