Hirdetés
Archivum

Kiütéssel hangolt a Jekatyerinburg a soproni túrára:

:

Hirdetés

A hétvégén újabb fordulóval folytatódott az Orosz Bajnokság. A szerdán Sopronban pályára lépõ Jekatyerinburg 66 ponttal gyõzte le aktuális ellenfelét, a Szpartak Moszkva viszont csak minimális különbséggel diadalmaskodott a Vologda otthonában.

A Szpartak-ShVSM-Efes Moszkva ellen folytatta meggyõzõ menetelését az Orosz Bajnokságban a Jekatyerinburg. Gundars Vetra hölgykoszorúja a találkozón 24-7-re vezetett egy negyed után, majd a szünetben már 49-15 állt az eredményjelzõn. Az uráli együttes végül 107-41 arányban diadalmaskodott.

A Jekatyerinburg legjobbja Sandrine Gruda volt 18 pontjával és 7 lepattanójával, de Candace Parker is egyre jobban belelendül. Ezúttal 14 pont és 7 lepattanó került a neve mellé.
 

A Szpartak Moszkva Vidnoje Vologdában lépett pályára 900 nézõ elõtt. Pokey Chatman együttese jól kezdett az Európa Kupában érdekelt ellenfele ellen. A második negyedben már 10 pont felett állandósult a differencia. A 28-40-es szünet után semmi sem vetítette elõre, hogy a hazaiak feltámadnak, pedig így történt. A harmadik etapban megfelezte hátrányát a Vologda és a negyedik negyed végjátékára utol is érte ellenfelét. A beszámolók szerint a szoros hajrában nem kis szerencsével diadalmaskodott a Szpartak.

Pokey Chatman együttesének legjobbja a 18 pontig jutó Epiphaaniya Prince volt. Sue Bird 27 percet töltött a pályán és ez idõ alatt 12 pontot szerzett. A világklasszis irányító még nincs formában, 4 labdát adott el, ha a duplákat nézzük 6 kiséletbõl csak 2-t értékesített és a tripláknál is csak 5-bõl 2 az arány.

Az Orenburg a Novoszibirszk otthonában lépett pályára. Becky Hammonék rendesen megnehezítették saját életüket. Az elsõ negyedben ugyanis a Novoszibirszk 28-14-re elhúzott EuroLigás ellenfelétõl, sõt erre a különbségre a második negyedben még 7 pontot rá is tettek. Így a félidõben 52-31-re mentek a hazaiak.

A végül 20 pontig jutó Tina Charles és a 14 pontos Becky Hammon vezetésével a harmadik negyedben 10 pontot faragott a hátrányán az Orenburg, amely a negyedik szakaszt 29-14-re nyerte meg. Ezzel a mérkõzést 80-84-re húzta be az Orenburg.


Eredmények

Dynamo-GUVD Novoszibirszk – Nagyezsda Orenburg 80:84
Vologda-Сhevakata Vologda – Spartak Moszkva Vidnoje 61:62
Spartak-ShVSM-Efes Moszkva – UMMC Jekatyerinburg 41:107
Szpartak-Pétervár – Dinamo Kurszk 73:70
Szpartak Noginszk – Dinamo Moszkva 65:73
 

Hirdetés