Hirdetés
Magyarország

Kiváló csapatteljesítménnyel verte a TFSE-MTK a Ceglédet

TFSE-MTK - VBW CEKK Cegléd 68-61 (15-14, 12-15, 25-18, 16-14)

TIPPMIX NŐI NB I. A , 5. forduló
Budapest, MTK Kosárlabda Csarnok
Tőzsér Dénes Kelemen, Balog György Attila, Rózsavölgyi Alexandra (Maár Gábor)

TFSE-MTK: Hegedűs 19, Marshall 12/6, Király 3/3, Dúl P. 7, Dúl T. 2. Csere: Hillsman, Pusztai 10, Turi. Burján 2.

VBW CEKK Cegléd: Turudic 18, Cooper 24/6, Szerelem-Kobolák, Rakita, Williams 13/3. Csere: Szabó, Horváth, Laufer 2, Bura 4.

Hirdetés

A bajnokság 5. fordulójában a TFSE-MTK 68-61-re múlta felül a VBW CEKK Ceglédet.

A mérkőzés elején a TFSE-MTK került előnybe, Hegedűs Janka duplájával és Király Andrea triplájával 5-0-ra léptek el a hazaiak. Innen viszont Samantha Cooper és Teodora Turudic találataival 6-5-re fordított a Cegléd. Ez a fej-fej melletti küzdelem a teljes első negyedet, sőt szinte az egész mérkőzést meghatározta. A TFSE-nek 13-8-nál akadt egy megugrása, de ezt követően kétszer is felzárkózott egy pontra a Cegléd. 10 perc után 15-14 állt az eredményjelzőn. A második negyed elején Samantha Cooper triplájával a CEKK ragadta magához a kezdeményezést. Hegedűs Janka négy pontjával azonban fordított a TFSE. Hullámzott a játék, egyik csapat sem tudta állandósítani az előnyét.

A TFSE élére a második negyedben Hegedűs Janka állt, aki egymaga 8 pontot szerzett. Ceglédi oldalon is láthattunk kiváló egyéni teljesítményeket. 23-23 után Teodora Turudic és Kiana Williams léptek elő vezérré. A csapatukat 27-23-nál négypontos előnyöz juttatták, majd ugyanezt a differenciát 29-25-nél is kialakították. Ebben a szakaszban már egyértelműen a védekezés dominált. A félidő utolsó négy percében mindössze három mezőnykosarat regisztrálhattunk. Az első 20 percet Hegedűs Janka duplája zárta, amivel 29-27-re módosította az eredményt. A harmadik negyed elején Ty Marshall duplájával egyenlített a TFSE. Erre Kiana Williams triplája érkezett válaszul. Nem sokkal később Samantha Cooper is eredményes volt távolról. Azért érdemes kiemelni a két ceglédi triplát, mert az első félidőben összesen egy hárompontosa volt a vendég együttesnek.

A harmadik negyedben sem alakult ki nagy különbség a csapatok között. 37-36-nál a CEKK vezetett, majd Ty Marshall triplája után 39-37-nél a TFSE járt előrébb. Ezt követően 43-42-nél ismét a vendégek ragadták magukhoz a kezdeményezést. Innen azonban egy 10-0-s futást mutatott be a TFSE. A harmadik negyedben a házigazda megduplázta szerzett labdái számát. A játékrész végén már 8-nál járt ebben a mutatóban és ez a jó védekezés alapozta meg a hazai előnyt. A CEKK azonban igyekezett megkapaszkodni. Teodora Turudic, illetve Kiana Williams révén 52-47-re fel is zárkózott az etap legvégére.

A negyedik negyed első találatát szintén a ceglédiek jegyezték, de Ty Marshall hármasával új lendületet vett a TFSE. Amikor pedig Pusztai Petra és Hegedűs Janka is megvillant, 59-51-nél újra 8 pont választotta el a feleket. Kevesebb, mint hét perc volt hátra ekkor. A Ceglédnek 60-55-nél még akadt egy felzárkózása, ennél közelebb azonban nem kerültek. A folytatásban Dúl Panka és Hegedűs Janka visszaállította a nagyobb különbséget. A hajrá töredezett játékot hozott, a kiváló csapatteljesítményt nyújtó TFSE azonban már nem engedte ki a kezéből a sikert. Hazai oldalon Hegedűs Janka (19 pont, 12 lepattanó) és Khaalia Hillsman (13 pont, 18 lepatatnó) is dupla-duplát ért el. A CEKK legeredményesebbje a 24 pontos Samantha Cooper lett.

Hirdetés