Hirdetés
Európa

Klasszis igazolás Salamancában és Gironában:

:

Hirdetés

Mindkét spanyol élcsapat klasszis igazolást jelentett be.

A Salamanca gárdájához csatlakozik a következő évadban Katie Lou Samuelson. A 2019-es WNBA Drafton negyedikként kiválasztott UConn növendék sűrű évet tudhat maga mögött. A WNBA-ben tavaly nyáron 20 meccsen szerepelt és ezeken 7.6 perc alatt 2.4 pontot, 0.9 lepattanót és 0.4 gólpasszt átlagolt a Chicago Sky színeiben. Ezt követően a francia Carolo Basket együttesében kezdte európai szereplését, de ősszel megsérült és így csak két Európa Kupa találkozót tudott vállalni.

Februárban viszont már tagja volt az amerikai válogatottnak a belgrádi olimpiai selejtezőn. Ekkor a három meccsen 10.3 perc alatt 6.7 pontot, 0.7 lepattanót és 1.3 gólpasszt átlagolt. Katie Lou Samuelson a tavaszi leállás alkalmával az ESPN számára írt cikkével hívta fel magára a figyelmet. Lapunkban is szemléztük remek írását, melyben a mentális betegségekre hívta fel a figyelmet. A WNBA-ben a Dallas Wings-hez került, ahol a testvérével Karlie-val fog együtt játszani. Ugyanúgy, ahogy majd Salamancában is. A depresszióval és szorongással küzdő klasszisnak ez nagy segítség lehet. A testvére Karlie Samuelson a spanyol élcsapatnál már a második szezonját fogja kezdeni – ezt csütörtökön jelentették be.

A Girona együtteséhez a veterán paraguay-i klasszis Paola Ferrari érkezik. A 35 éves 178 cm magas játékos az elmúlt évad utolsó hónapjait a Mann Filter Casablancánál töltötte, ahol többek között Simon Zsófia csapattársa volt. A zaragozai együttesben 11 pontot átlagolt. Ferrari a 2012/2013-as szezonban volt már spanyol bajnok a Salamancával. Ezt követően Gironába szerződött, de egy sérülés miatt hét éve nem mutatkozhatott be a csapatban. Paola Ferrari a Girona 9. bejelentett játékosa a következő évadra.

Fotó: PUMA

Hirdetés