Hirdetés
USA

Kobe Bryant ismét besegített a WNBA népszerűsítésében:

:

Hirdetés

Kis túlzással Kobe Bryant egy este többet tett a WNBA népszerűsítésének érdekében, mint amennyit néhány nagy felületen meghirdetett kampány több hónap alatt sem tudott elérni.

Kobe Bryant és lánya Gigi a helyszínen tekintette meg a Los Angeles Lakers – Dallas Mavericks találkozót. Ahogy a lenti képeken is látható, a Lakers egykori sztárja a jól ismert narancssárga WNBA feliratos pulóvert viselte. Kobe Bryant az utóbbi időben előszeretettel tűnik fel a női kosárlabda támogatójaként, ami nem véletlen. A lánya Gigi ugyanis korosztálya egyik nagy tehetsége és a család mindent megtesz érte, hogy játékos pályafutását egyengessék.

Korábban is írtunk arról, hogy Kobe Bryant akadémiája (Mamba Sports Academy) kiemelkedően erős női kosaras szakmai programot működtet. A nyugati parton a WNBA és az NBA által életre hívott “Her Time To Play” kampány, ami a női kosárlabdát hivatatott népszerűsíteni, egyik mozgatórugói. Emellett Bryant edzéseket is tart lánya csapatának.

Mondani sem kell, hogy karakteres társadalmi szemléletváltozás indult meg és sorsfordító éveket él a profi női sport. Komoly küzdelem folyik azért, hogy például a női kosárlabda is megkapja a szükséges szakmai és gazdasági elismerést. Hihetetlenül fontos ezen az úton, ha a férfi szakág egyik ikonikus alakja ennyire látványosan hitet tesz a WNBA mellett. Ráadásul Kobe Bryant ügyesen használja a média adta lehetőségeket, így pontosan megtalálja – például egy ilyen egyszerű pulóver viseléssel is -, hogy mikor és mivel lehet egy kicsit a figyelmet irányítani.

Fotó: ESPNW

Hirdetés