Hirdetés
Magyarország

Kobolák Cintia a ceglédi változásokról:

:

Hirdetés

A VBW CEKK Cegléd YouTube csatornája Kobolák Cintia, csapatkapitánnyal készített egy részletes interjút.

A beszélgetés elején a hosszú kényszerszünetről kérdezték Kobolák Cintiát. “A múlt héten beszélgettem egy ismerősömmel erről, hogy általában, ha normál szezont futunk, akkor ilyenkor még azon gondolkozunk, hogy alig volt nyarunk és mindjárt kezdődik a következő szezon. Most a koronavírus miatt már március közepén befejeztünk a bajnokságot és ott tart az ember, hogy mikor mehet végre vissza a pályára. Mindenki próbálja a kapott edzésterveket teljesíteni, futni, hasznosan eltölteni ezeket a tétlen hónapokat.” – mondta erről az időszakról a CEKK csapatkapitánya.

A VBW CEKK Cegléd keretét nézve maradt az elmúlt szezonból Böröndy Dominika, Gorjanácz Ágnes, Katerina Sotiriou, Kobolák Cintia, Szirony Dorina, Révész Luca és Viszmeg Míra. Érkezett a csapathoz Kuttor Enikő, Nagy Dóra, Dominique McBryde, Tinara Moore és Mariona Ortiz. A szakmai munkát két görög szakember irányítja. Kostas Keramidas vezetőedző és segítője Panos Labropoulos.

A vezetőedző már mindenkivel felvette a kapcsolatot. Elmondta, hogy kivel milyen poszton számol a jövő évi csapattal kapcsolatban. Nekem egy nagyon szimpatikus képem alakult ki a beszélgetés alapján. Ahogy kértem edzéstervet, küldött. Nyitott mindenki felé. A játékosok közül csak Katerina Sotiriou jön vissza. Tinara Moore-t láttuk már több videózáson, mert a Diósgyőr és a PEAC ellen is pályára lépett az Európa Kupában. A többiekről én is csak videókat láttam YouTube-on, illetve a szaksajtóban olvastam róluk. Várom már a közös munkát. A magyar játékosokkal évek óta ellenfélként találkoztunk a pályán. Annyira újdonságot nem tudok elmondani, amit nem tudunk rólunk. Remélem, hogy egy jó kohézió alakul ki és meg tudunk felelni a felénk támasztott elvárásoknak.

– jellemezte az új csapatot Kobolák Cintia, aki a célokról is beszélt:

“Cegléden elmondhatjuk évet óta, hogy az Európa Kupára jogosító helyezések egy alap cél. Sajnos ez, ha a tavalyi szezon eredményét nézzük, akkor nem sikerült. Hogy miért jutottunk ide, ez így már utólag nem számít. Felesleges bárki felett vesszőt törni. A szaksajtó egyre jobban erőlteti, hogy olyan keret jött össze, amelynek dobogó közelébe, a tabella első felébe kellene elhelyezkedni a szezon végén. Azt nem szabad elfelejteni, hogy teljesen kicserélődött a játékos állomány. Nem tudjuk, hogy mennyi időt vesz igénybe a csapat életében az, hogy összeszokjunk, mint csapat és megszokjuk egymás gondolkodásmódját.”

A CEKK kosárlabda csarnoka még épül és mivel a Gál József Sportcsarnokot felújítják, így a csapat albérletbe kényszerül. Monoron rendezi hazai mérkőzéseit a VBW CEKK Cegléd.

Óriási kihívás lesz a csapat életében. Naponta kétszer kell majd ingáznunk, ami plusz megterhelést jelent. Talán az első számú célja idén a csapatnak az lehet, hogy a szurkolókat visszacsábítsuk a meccsekre. Visszahozzuk azokat, akiknek sokat köszönhetünk, amikor sikeresek voltunk. Ezeknek az embereknek el kell jutniuk az új otthonunkba a következő szezonban. Nagyon bízom benne, hogy ez a kis váltás a csapatra és a szurkolókra is jó hatással lesz.

– fogalmazott Kobolák Cintia, aki várja monori szurkolók támogatását is. “Az utánpótlás csapatunk többször mérkőzött Monorral, ahol elég nagy hagyománya van a női kosárlabdának. Reméljük, hogy azokat az embereket, akik eddig utánpótlás meccsekre vagy amatőr meccsekre jártak, be tudjuk csábítani a mi mérkőzésünkre és ők is magukénak érzik a csapatot ezáltal.”

A teljes beszélgetés megtekinthető az alábbiakban:

Hirdetés