Hirdetés
Archivum

Kolozsváron lesz a 2020-as U17-es Világbajnokság:

:

Hirdetés

A FIBA döntéshozó testülete határozott arról, hogy 2020 nyarán Kolozsvár ad otthont az U17-es leány kosárlabda Világbajnokságnak.

Fotó: cluju.ro

Fotó: cluju.ro

Kolozsvár nem elõször rendez nagyszabású FIBA tornát. Emlékezhetünk rá, hogy 2017-ben a férfi Európa-bajnokság egyik csoportjának mérkõzéseit is itt bonyolították le. A Fõtér.hu portál összeállítása azonban kiemeli: “a tavalyi felnõtt férfi Európa-bajnokság romániai csoportjával ellentétben ez már egy olyan esemény, amelynek lebonyolításához két nagy sportcsarnokra van szükség, ezért is pályázott a román szakszövetség Kolozsvárral, ahol a 2500 férõhelyes Horia Demian sportcsarnok mellett az ország legmodernebb létesítménye, a BT aréna (8000 férõhely) is rendelkezésre áll, ráadásul a két helyszín közel is van egymáshoz.”

Az U17-es Világbajnokságokon kifejezetten sikeresen szerepelnek korosztályos válogatottjaink. 2014-ben Csehországban bronzérmet szerzett a magyar csapat, míg 2018-ban a minszki seregszemlén negyedik helyen zártak a mieink. A 2020-as kolozsvári Világbajnokságra a nyári U16-os Európa-bajnokság kvalifikál. Ezt pedig augusztus 22. és 30. között Macedónia fõvárosában, Szkopjében bonyolítják le.

Hirdetés