Hirdetés
Archivum

Kolozsváron szerepel felkészülési tornán a DVTK:

:

Hirdetés

Szeptember 8. és 10. között nemzetközi felkészülési tornára kerül sor Kolozsváron, ahol az Aluinvent DVTK képviseli hazánkat. Maikel Lopez együttesére három mérkõzés vár, a házigazda mellett olasz és bolgár riválisokra kell készülni.

A kolozsvári torna mezõnyét az Aluinvent DVTK mellett a házigazda CS Universitatea Cluj-Napoca, az olasz másodosztályban szereplõ ASDIL Vicenza és a bolgár bajnoki címvédõ BC Montana alkotja.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, az Aluinvent DVTK a hétvégén mutatkozott be Gyõrben felkészülési mérkõzésen. Azon a két irányító Czank Tímea és Horváth Bernadett nem léphetett pályára. A Kolozsvárra utazó keretben már mind a ketten helyet kaptak. Mondani sem kell, hogy amennyire az egészség engedni, kulcsfontosságú a játékuk, hiszen a meghatározó irányítók nélkül nagyon nehéz gyakorolni és építkezni felkészülési meccseken. A gyõri összecsapásról Maikel Lopez a nyilatkozatában a küzdõszellemet emelte ki. Emellett a statisztika alapján a magas posztokon teljesített igazán jól a DVTK. Az várható is a center-igazolásokat tekintve, hogy itt igyekszik elõnyt kialakítani a Magyar Kupa címvédõje.

A DVTK csütörtökön a bolgár bajnoki címvédõ BC Montana ellen kezd. Ez a csapat a bolgár bajnokságot összességében magabiztosan nyerte. Bár az alapszakaszban volt négy vereségük, de a rájátszást 7-1-es mutatóval hozták le és 16 év után lettek újra aranyérmesek. A keretük a bolgár válogatott játékosaira épül, akikhez az elmúlt években általában két-három amerikai légióst hoztak. Arról nehéz információt találni, hogy Kolozsváron milyen összeállításban lépnek pályára, hiszen Bulgáriában is az a jellemzõ, hogy a nemzetkõzi átigazolási piac lezárása elõtt februárban töltik fel légiósokkal a keretüket az éremesélyes csapatok.

Pénteken a Vicenza lesz a DVTK ellenfele. Az olasz másodosztályú csapat meghívása elsõsorban a helyi közönségnek szól. A 80-as évek közepén volt egy nagyon jó idõszaka a kolozsvári nõi kosárlabdázásnak, amikor a Bajnokcsapatok Európa Kupájában (BEK) a legjobb nyolc közé jutottak. Itt 1986 tavaszán legyõzték a Vicenzát, amely akkor uralta a legrangosabb európai sorozatot. Összesen egymást követõ négy alkalommal nyerték meg az olaszok 1984 és 1987 között BEK-et. Ez a csapat most nincs ilyen szinten, tavaly az olasz másodosztályban saját csoportjukban a legjobb négy közé jutottak, idén pedig a céljuk a feljutás. Az olasz másodosztályt nem szabad lebecsülni, nõi kosárlabdában az egyik legkomolyabb másodosztály a francia mellett. Itt a mezõny elsõ fele még bõven profi klasszikus értelemben is.

A házigazda kolozsvári együttes tavaly negyeddöntõzött a Román Bajnokságban. Ezt a párharcot elbukta és végül a helyosztók során a 7-8. helyért játszhatott. Itthon sokan követik a román élvonal küzdelmeit és õk azt láthatták, hogy az utóbbi években igencsak hullámzó teljesítményt mutatott a Kolozsvár. Ez egyenes arányban volt a klub gazdasági helyzetével. Most épp azt az idõszakot élik, amikor közelebb lehetnek a közvetlen élmezõnyhöz. Hat légióssal fog ugyanis dolgozni az elõttünk álló szezonban a kolozsvári szakmai stáb, ami a hazai maggal kiegészülve már érmes álmokat jelenthet.

Az Aluinvent DVTK programja magyar idõ szerint

Szeptember 8., csütörtök
19:15 Aluinvent DVTK – BC Montana

Szeptember 9., péntek
19:15 Aluinvent DVTK – A.S. Vicenza

Szeptember 10., szombat
15:15 Aluinvent DVTK – CS Universitatea Cluj Napoca

Hirdetés