Hirdetés
Archivum

Komoly lépéselõnybe kerülhet a francia döntõben a Lyon:

:

Hirdetés

Szerdán este kerül sor a francia bajnoki döntõ második meccsére. Ismét Lyonban mérkõznek a csapatok. A hazaiak egy újabb sikerrel 2-0-s elõnyre tehetnek szert a Lattes Montpellier-vel szemben. A párharc az egyik fél harmadik sikeréig tart.

Fotó: Facebook.com/LyonASVELFeminin/

Fotó: Facebook.com/LyonASVELFeminin/

A bajnoki döntõ elsõ mérkõzését a Lyon hazai pályán 71-60-ra nyerte. Fordulatos mérkõzés volt. A félidõben 39-33-ra még a Lattes Montpellier vezetett, amely ráadásul a találkozó elõtt elveszítette Helena Ciak-ot. Bokasérülés miatt a válogatott center – jelenlegi hírek alapján – nem is léphet pályára a fináléban. Az elsõ félidõben ettõl függetlenül még a Lattes Montpellier dominált. Érezhetõen idegesen játszott, sokat hibázott fennállása elsõ döntõje alkalmával a Lyon. A negyszünetben azonban rendezték a soraikat.

A második 20 percben már egyértelmûen a Lyon akarata érvényesült. Domináltak védekezésben, teljesen ritmusát veszítette és pontatlan lett a Lattes Montpellier. Végül nyolc szerzett labdával zárt a Lyon. Riválisuk eladott labdái után 12 pontot értek el a hazaiak, akik a festékben is átvették az irányítást. Második esélybõl 12 pontjuk jött. A 21-10-es negyedik negyedben már extázisban játszottak. A keretükben pedig öten is 10 egység felett zártak. Bár ennek az volt az ára, hogy az Allemand, Plouffe, Clark trió 35 perc felett töltött a pályán, ami a folytatásban lépéshátrányt jelenthet számukra.

A Lattes Montpellier a hátrány ellenére nem lehet csalódott. Ahogy a játékosuk, Ana Dabovic nyilatkozott a meccs utáni sajtótájékoztatón: “Kielemezzük a meccset és tanulni fogunk belõle.” Teljesen igaza van, semmi nem dõlt el. Azzal, hogy a padjuk még Ciak hiányában is 34 pontot ért el, jól mutatja a keretük mélységét. A nyolc triplájuk is kiemelkedõ, ahogy az elsõ félidei védekezésük is. Ez a második 20 percre ugyan felpuhult, de megmutatták, hogy képesek zavarba hozni a Lyon komoly támadóerõvel rendelkezõ sztárjait. Amennyiben tudja agresszívebben támadni a gyûrût a Lattes Montpellier és így több büntetõt harcolnak ki, ezen felül pedig a festékben hatékonyabbak lesznek, bõven van esélyük idegenben is.

Hirdetés