Hirdetés
Archivum

Komoly utóélete lehet Honti Katáék szerdai Euroliga mérkõzésének:

:

Hirdetés

Csütörtök este a Kayseri városából hazaérkezõ Castors Braine vezetõinek nyilatkozatai járták be a belga sportsajtót. A csapat illetékesei szerint példátlan komisszári tévedés elõzte meg az Abdullah Gül Üniversitesi elleni Euroliga találkozójukat.

A belga bajnok vezetõedzõje Jurgen Van Meerbeeck a basketfeminin.com portálnak azt nyilatkozta, hogy a mérkõzés elõtt a komisszár figyelmeztette: Euroliga találkozón hat légióst lehet nevezni. Mivel a Castors Braine hét nem belga állampolgárságú játékossal dolgozik, így a horvát Matea Vrdoljak-ot nem nevezték az összecsapásra.

Akik követik az Euroligát, azok számára a fentiekbõl is kiderül, hogy milyen hatalmas tévedés történt. A sorozat versenykiírásában természetesen semmi ilyen jellegû megkötés nem található. A játékosok szerepeltetése kapcsán mindössze annyi korlátozást ír elõ a FIBA Europe, hogy maximum két nem-európait lehet nevezni.

A Castors Braine végül hosszabbítás után elveszítette az összecsapást. A klubnak a lefújást követõen 72 órája van, hogy a FIBA Europe-nál panaszt tegyen. Jelenleg a jogászaik vizsgálják, hogy milyen lehetõségeik vannak.

Nem idegen a sportágban a komisszári tévedés. Tavasszal hazánkban a Gyõr-PINKK bajnoki negyeddöntõn szintén a légiósok szerepeltetése miatt alakult ki zavar. Abban az esetben nem mérlegelhetett a versenybizottság, a rájátszás versenynaptárját felborítva újra kellett játszani a találkozót.

Hirdetés