Hirdetés
Archivum

Komolyabb teszt elõtt a Louisville, UConn, Mississippi State, Oregon négyes:

:

Hirdetés

Péntekrõl szombatra virradóra rendezik az Albany és a Portland Régió négyesében az elõdöntõket. A Louisville, UConn, Mississippi State, Oregon kvartett komoly erõfelmérõ elõtt áll. Az élcsapatokat ugyanis zavarba hozhatják kihívóik.

Fotó: uconnhuskies.com

Fotó: uconnhuskies.com

Az Albany Régióban az elsõ helyen rangsorolt Louisville az Oregon State alakulatával találkozik. Ebben a párosításban a közvélemény egyértelmûen azt várja, hogy Asia Durr folytassa remeklését. A Louisville zsenije extra szezont fut és nem titkoltan bajnoki címmel szeretné lezárni egyetemi karrierjét. Erre lehet is esélye vagy legalábbis az mindenképpen meglepetés lenne, ha a régiós döntõig nem jutna el a Louisville. Az Oregon State az elsõ két fordulóban sokat hibázott, összesen 30 labdát adtak el. Ráadásul olyan extrán védekezõ csapattal, mint a Louisville, még nem is találkoztak.

A UConn a régiós elõdöntõben a UCLA gárdájával méri össze az erejét. Geno Auriemma együttese sorozatban 26. alkalommal szerepel a legjobb 16 között. Ugyanakkor 1999 óta nem játszottak olyan szoros második fordulós meccset, mint legutóbb a Buffalo-val, akiket mindössze 12 ponttal vertek. Ez is mutatja, amit egész szezonban látunk, hogy az idei UConn nem annyira domináns, mint a korábbiak. A Buffalo például a lepattanócsatát meg is nyerte ellenük. A UCLA hatalmas önbizalommal játszott eddig a rájátszásban, a Tennessee-t és a harmadik helyen rangsorolt Maryland alakulatát ejtették ki. A rendkívül gyors, agresszív támadójátékuk zavarba hozhatja a UConn-t.

A Portland Régióban az elsõ helyen rangsorolt Mississippi State riválisa az elõdöntõben az Arizona State. A Mississippi State a klasszis centere Teaira McCowan vezetésével eddig magabiztosan menetel. Az ESPN egyik szakírója Charlie Creme azonban arra figyelmeztet, hogy ebben a párosításban benne van a meglepetés. Az Arizona State ugyanis kiemelkedõen védekezõ alakulat. Ha semlegesítik a Mississippi State másik két ponterõs játékosát – Anriel Howard és Jordan Danberry duóját – akkor lehet keresni valójuk. Társak nélkül ugyanis McCowan kevés lehet.

A második helyen jegyzett Oregon alakulatára a South Dakota State vár. Az Oregon kiemelkedõen támadó gárda, ahol a tripla-duplák terén csúcstartó Sabrina Ionescu mindent meghatároz. Miközben olyan társak segítik, mint Satou Sabally vagy Erin Boley. A zsenijük sokáig repítheti õket. A régiós döntõig legalábbis nagyon jó eséllyel. A South Dakota State egy tisztességgel összerakott, jó szerkezetû, szervezett gárda. Ugyanakkor nincs olyan klasszisuk, mint a másik oldalon Ionescu. A tudásuknak a Sweet16 mezõnye tûnik a maximumnak. Decemberben megszorongatták az Oregon-t, mindössze 87-79-es vereséget szenvedtek. Akkor Madison Guebert és Myah Selland 21-21 pontot ért el. Tõlük most is extra kell.
 

Ágrajz

Fotó: NCAA

Fotó: NCAA

Hirdetés