Hirdetés
Magyarország

Koncentrált játékra lesz szükség a Soprontól a pécsi rangadón:

:

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Hirdetés

Vasárnap 18 órától az NKA Universitas Pécs otthonában lép pályára a Sopron Basket. A találkozó előtt a soproni klub videós riportjában Gáspár Dávid, vezetőedző osztotta meg a gondolatait.

A két csapat novemberi mérkőzésén a Novomatic Arénában 79-53-as soproni siker született.

“Messzemenő következtetéseket nem szabad levonni abból az eredményből, mivel abban az időszakban a pécsiek az Európa kupa versenysorozatában is szerepeltek. Egy velencei útról tértek haza és azon a mérkőzésen érződött ez a csapatukon. Ettől függetlenül mi nagyon szervezetten és agresszívan játszottunk ellenük. Talán ennek a kettősségéből alakult ki a nagyobb különbség. Több hónappal ezelőtt volt az a találkozó, most a hazai pályájukra látogatva egy egészen más mérkőzésre számítok.” – hangsúlyozta Gáspár Dávid.

A Sopron Basket 10 győzelemmel és 5 vereséggel a tabella 4. helyéről, az NKA Universitas Pécs 9 győzelemmel és 6 vereséggel az 5. pozícióból fordul a rangadóra.

“A pécsiek korábbi eredményei is igazolják, hogy egy mély rotációval bíró csapat, akik szervezetten, jól játszanak, így komoly kihívás áll előttünk. Jellemzően ugyanazt tudom elmondani, mint minden mérkőzést megelőzően. Ahogy Szekszárdon, mind mentálisan, mind fizikálisan nagyon stabilnak bizonyult a csapat, kemények voltunk és agresszívak, hasonlóra lesz szükség a pécsi pályán is. Különösen a hátvédeik borzasztó jó formát mutatnak, nagyon sok bontás, pick and roll érkezik tőlük. A megállításuk, jó levédésük lesz az egyik kulcs.  Természetesen a támadójátékban is tudnunk kell őket bontani. Folyamatosan észben kell tartani és figyelni kell a játékot, hogy mikor, mely helyzetekben támadjuk őket, jól reagálva a védekezéseiket.” – mondta a szakvezető, majd hozzátette:

Összességében arra lesz szükség, ahogy Szekszárdra is megérkeztünk: egész mérkőzésen keresztül képesnek kell lennünk fenntartani a nyomást védekezésben. Támadásban pedig tudni azt, hogy mik azok a kulcsszituációk, amikor koncentrált és jó játékot kell játszanunk. Csak így lehetünk eredményesek. Fegyverneky Zsófia, csapatkapitányunk nélkül fogunk pályára lépni, aki nagyon fontos része a csapatunknak. A szerepét, a felelősségét kell átvállalnia most a társaknak. Úgy érzem, hogy a csapat készen áll erre, és igyekszünk a legjobbunkat nyújtani.

A teljes riport megtekinthető az alábbiakban:

Hirdetés