Hirdetés
USA

Kongresszusi szinten lobbizik a UConn az egyetemi szezonért:

:

Hirdetés

Még mindig rengeteg a kérdőjel a következő egyetemi sportszezon kapcsán az Egyesült Államokban. A különböző sportágak legismertebb szakmai programjainak a vezetői igyekeznek feltérképezni a lehetőségeket. A UConn vezetőedzője Geno Auriemma az ESPN-nek nyilatkozott.

Geno Auriemma elmondta, hogy rengeteg kérdést kapnak különösen a külföldi diákoktól. A női csapathoz Anna Makurat (Lengyelország), Nika Muhl (Horvátország) és Aaliyah Edwards (Kanada) érkezne nyáron. A jelenleg hatályban lévő korlátozások miatt egyikük sem utazhat be az Egyesült Államokba. Auriemma feltette a kérdést, ha a profi sportolók beutazhatnak – ahogy például tették a WNBA-játékosok – akkor a diákok miért nem tehetik meg ezt.

Az ESPN-nek Auriemma hangsúlyozta, hogy a kampuszukon több, mint 1000 diák tartózkodik és a folyamatos tesztelések eredményei azt mutatják, hogy nem volt egyetlen pozitív eset sem. Biztonságos környezetet tudnak teremteni és ezt a tanulók, illetve a szülők is elfogadják. Az egész egyetemi élet újraindítása, külföldi diákok fogadása rendkívül fontos. Sok ember munkája függ ettől és ennek csak egy minimális töredéke a sportélet.

A UConn nyári felkészülése július 27-én kezdődne. Érkezéskor tesztelni fogják a játékosokat és a kampuszon kötelező karantén vár rájuk. A három külföldi játékosuk ekkor még biztosan nem lehet ott. A kapcsolataikat megmozgatva kongresszusi képviselőkön keresztül igyekeznek tájékozódni, hogy miként lehet biztosítani a beutazást.

A UConn számára egy különleges évad fog kezdődni, miután az egyetem hét év után újra a Big East Konferenciában szerepel. Ott erősebb riválisokkal találkoznak. Ilyen szempontból sem mindegy, hogy miként alakul a felkészülésük.

Auriemma jelenleg aktívan részt Connecticut állam újranyitási kampányában. Az egyik televíziós tájékoztató kampányt, ami a maszkviselés mellett érvel, a remek szakemberrel forgatták:

Hirdetés