Hirdetés
Archivum

Könnyed gyõzelmekkel hangoltak az EuroLigára az oroszok:

:

Hirdetés

Az nemzetközi kupák jövõ heti rájátszása miatt már pénteken lejátszották az Orosz Bajnokság aktuális fordulóját. A nagycsapatoknak ezúttal sem akadtak gondjaik, a Szpartak Moszkva, a Jekatyerinburg és az Orenburg is magabiztos gyõzelmet aratott.

A Jekatyerinburg Szentpéterváron lépett pályára. A találkozó meglepõen fordulatosra sikeredett. Az elsõ negyedet ugyan 15-7-re megnyerte a Jekatyerinburg, de a hazaiak a félidõre kiegyenlítettek. Gundars Vetra együttese végül csak a harmadik periódusban tudta bebiztosítani a gyõzelmet. A címvédõ 45-68-ra nyert. A gyõztes csapat legjobbja a 14 pontos Sandrine Gruda volt.

A Szpartak Moszkva a Dinamo Moszkvát fogadta. Itt három negyeden át kiegyenlített játék folyt a pályán, mindössze 3 pontos elõnyre tett szert Pokey Chatman együttese. A találkozó sorsa a végjátékban dõlt el, ahol az EuroLigás csapat kevesebbet hibázott és ezzel 81-71-re nyert. A Szpartak Moszkva legeredményesebbje a 13 pontos Taj McWilliams volt.

Az Orenburg – Vologda ütközet elõzetesen nagy csatát ígért, de az Európa Kupa elõdöntõre készülõ Vologda megszorongatni sem tudta riválisát. Az Orenburg már a félidõben 16 ponttal vezetett és végül 79-59-re hozta a kötelezõt. A gyõztes csapat legjobbja a 18 pontos Snytsina volt.

Eredmények

Szpartak Szentpétervár – UMMC Jekatyerinburg 45:68
Szpartak Moszkva Vidnoje – Dinamo Moszkva 81:71
Nagyezsda Orenburg – Vologda-Сhevakata 79:59

Hirdetés