Hirdetés
Archivum

Könnyed gyõzelmet ünnepelhetett a Taranto és a Schio is:

:

Hirdetés

Az Olasz Bajnokság második fordulójában a két EuroLigás gárdának nem jutott nehéz ellenfél. A Tarantóra a szebb napokat látott Erg Priolo várt, míg a Schio az Agos Ducato Lucca hölgykoszorúját fogadta. Mindekét mérkõzésen simán nyert a magasabban jegyzett alakulat.

A Taranto az Erg Priolo gárdáját látta vendégül. Az elsõ félidõ kifejezetten izgalmasan alakult, egy negyed után 19-21-re még a vendégek vezettek és a félidõben is csak 2 ponttal járt elõrébb az EuroLigás alakulat. A harmadik szakaszban azonban ritmust váltott Roberto Ricchini gárdája és erre az alacsonyabban jegyzett együttesnek nem volt válasza. A különbség az utolsó 17-18 percben folyamatosan nõtt, a vége 71-47 lett. A Tarantóból a 17 pontos Michelle Greco emelkedett ki.

A Schio hazai pályán az Agos Ducato Lucca alakulatával mérte össze erejét. Itt még egy félidõnyi izgalmat sem láthatott a publikum. Az elsõ 10 perc után 21-10 állt az eredményjelzõn, majd a szünetben 39-25. A harmadik etapban a 30 pontot is megközelítette a differencia, a vége pedig 79-46 lett. A gyõztes csapatból a 19 pontig jutó Janel McCarville emelkedett ki, de Sandro Orlando az összes nevezett játékosát pályára küldhette.

Ujhelyi Petra alakulata, a Bracco Geas a Como együtteséhez látogatott. A találkozón a magyar center csapata 12 ponttal alulmaradt ellenfelével szemben, Ujhelyi 26 perc játék alatt 4 pontot és 11 lepattanót szerzett.

Velencében ismét parádézott Nicole Ohlde. A pécsieknél is megforduló amerikai center csapata 12 ponttal verte a Nápolyt. Ohlde neve mellé 31 perc alatt 16 pont és 8 lepattanó került.

Eredmények

Officine Digitali Faenza – Liomatic Umbertide 46-58
Lavezzini Parma – G.M.A. Phonica Pozzuoli 66-62
Pool Comense – Bracco Geas S.S.Giovanni 75-63
Famila Wüber Schio – Agos Ducato Lucca 79-46
Cras Basket Taranto – Erg Priolo 71-47
Umana Venezia – Job Gate Napoli 82-66

Hirdetés