Hirdetés
Archivum

Könnyedén érvényesítette fölényét a YDÜ:

:

Hirdetés

Szombaton délután a Sopron Basket Euroliga elõdöntõs ellenfele a Yakin Dogu Universitesi egy kisebb szünet után ismét pályára lépett a török élvonalban. Kayla McBride nélkül is magabiztos, 98-42-es sikert arattak a sereghajtó Istanbul Universitesi otthonában.

Fotó: ydumelekleri.neu.edu.tr

Fotó: ydumelekleri.neu.edu.tr

Egyoldalú mérkõzést vívott a Yakin Dogu Universitesi, már az elsõ percekben elléptek riválisuktól. Nem egészen hat perc alatt 15-2-es sorozatot csináltak, az elsõ negyed végén pedig 24-8-as elõnyben voltak. A második szakasz elsõ találatát még az Istanbul Universitesi szerezte, de ezt követõen öt percig nem voltak eredményesek. Ez idõ alatt 20 egység felett állandósult a differencia.

A 46-18-ról induló harmadik negyedben kiegyenlítettebb mederben zajlott a küzdelem. A különbség 30-35 pont között állt be a felek között. 30 perc után 70-36-os eredményt rögzíthettünk. A záró szakaszban már csak a differencia volt kérdés. Elfáradó riválisa ellen 28-6-ra nyerte ezt a szakaszt a YDÜ és ezzel alakult ki a végeredményben megjelenõ kiütéses siker.

A 21 pontos Jantel Lavender lett a legeredményesebb a gyõztes gárdában, míg Courtney Vandersloot 12 ponttal, 5 gólpasszal és 4 lepattanóval zárt.

Eredmény
Istanbul Univ. – Yakin Dogu Univ. 42-98 (8-24, 10-22, 18-24, 6-28)

Statisztika

Hirdetés